diorex

Belediye Başkanı gözaltına alındı

Antalya'da, Manavgat Belediyesi'ne yönelik "rüşvet, irtikap ve zimmet" operasyonunda Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.

  • 04.07.2025 17:24
Belediye Başkanı gözaltına alındı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yerel gazetelerde yer alan haberlere göre soruşturma, rüşvet, usulsüz menfaat sağlama ve yolsuzluk iddiaları çerçevesinde yürütülüyor. Gözaltına alınanlar arasında belediyenin üst düzey yöneticileri ile çeşitli birimlerde görevli çalışanlar da yer alıyor. Belediye Başkanı Kara'nın, ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü bildirildi.

25. ve 26. Dönem CHP Antalya Milletvekili olarak görev yapan Kara, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 44,94 oy alarak Manavgat Belediye Başkanı seçilmişti.

Belediye binası polis kontrolünde

Operasyon kapsamında belediye binası polis ekipleri tarafından kuşatıldı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, giriş-çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor. Operasyonun içeriğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Manavgat Belediyesi ve emniyet birimleri, operasyonun kapsamı ve gözaltıların gerekçesine dair şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran operasyonun ayrıntıları merakla bekleniyor.

CHP'den dayanışma çağrısı

CHP Manavgat İlçe Örgütü, üyelerine gönderdiği mesajla Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’ya destek çağrısı yaptı. Mesajda, “Manavgat Belediye Başkanımız Niyazi Nefi Kara’ya yapılan müdahaleye karşı destek için tüm partililerimizi belediyemizin önüne bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Neslihan Özkan

Yorum Yaz