matesis
dedas

En az oy alan adaydan Mardin'deki seçim sonuçlarına itiraz!

Mardin'de kesin olmayan sonuçlara göre aldığı 117 oyla seçimi en sonda tamamlayan Milli Yol Partisi sonuçlara itirazda bulundu
  • 02.04.2024 15:34
En az oy alan adaydan Mardin'deki seçim sonuçlarına itiraz!

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne Milli Yol Partisi’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak giren Mehmet Fidan, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi son sırada tamamlamıştı.

Seçimde 117 oy alarak son sırada tamamlayan Milli Yol Partisi, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

 Milli Yol Partisi’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fidan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Oy hırsızlığı döndüğü kesindir. Seçimlere itiraz edeceğiz. Bu kadar az oy almam mümkün değil.
Vaatlerimin üzerine vaat veren aday yok. Sadece reklamlar vasıtasıyla vaatlerimi ulaştırdığım sayı 300.000 kişi. Onca haber gazete radyo ve sosyal medya kanalları ve dağıtılan onca broşürler ve ziyaretlerim hariçtir. Her kesimden olumlu sözler aldık. Ramazan günü oylarını bana kullanacakları yönelik onca yemin eden topluluklar oldu. Her bir topluluğun en düşük oy oranı 2000 oydur. Önceki seçimlerde Mardin'de oyların çalındığına dair çok kez şahit oldum. Bu yüzden peşini bırakmayacağız. O hırsızlar bilsinler ki bir gün onları ve saltanatlarini alt üst edip yıkmaya yeminliyim. Şimdiye kadar yeminle yapacağım imkansız olan her şeyi yaptığım gibi hırsızların saltanatını yikacagimi da bütün halkımıza duyurmuş bulunmaktayım. Mardin büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde sonuç duyurularına yansıtılan oy sayılarımın düşürüldüğüne şahit olduk. Seçime itiraz ediyoruz. Yolsuzluk var. İtiraz dilekçemizi doldurup YSK ya göndereceğiz. Avukatlarımız durumun takipçisi olacaklar. Bu oy hırsızlarını bütün dünya medya basınına ifşa edeceğiz. Hırsızlık ve yolsuzluk saltanatinizi yıkmadan yıkılmayacağız bunu böyle bilin."

Editör: Aslan Alpergin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
03.04.2024 / 02:36

😄😄😄

Image
Ziyaretçi
02.04.2024 / 16:22

Bu 1 nisan şakası haberi mi

Yorum Yaz