tatlidede

Hamit Öncü'den Mardinliler Kültür Evi Sözü

İstanbul'da bulunan Mardinli İş insanları ile sivil toplum örgütleri, Mardinli hemşerimiz Esenyurt Belediye Başkan Hamit Öncü'yü destek için bir araya geldi.
  • 26.03.2024 15:26
Hamit Öncü'den Mardinliler Kültür Evi Sözü

İstanbul'da daha önce Kıraç Belediye başkanlığı görevinde de bulunmuş olup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart seçimleri için Esenyurt Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday gösterilen Mardinli Hamit Öncü için hemşerileri destek için toplandı.

Esenyurt'ta bulunan  Mard inn  Otelde Mardinli İş İnsanı Zeki Sadunoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı organizasyonda; GENPA Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, İstanbul MARDİNFED Başkanı Sedat Güngürür, İş İnsanları Onur Gözen ile Gazeteci Yazar Remzi Tanış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetliin hazır bulunduğu toplamntıda konuşan İş İnsanı Zeynel Abidin Erdem, Bütün Mardinlilerin bu süreçte hemşehrilerinin yanında olması gerektiğine vurgu yaptı. 

Erdem, "İnşallah İstanbul'da ilk kez bir Mardinli belediye başkanımız olacak. Mardinliler her daim bir birliktelik bir dayanışma içinde olmuştur. Bütün hemşerilerimizin parti gözetmeksizin Esenyurt belediye başkanı hemşerimiz Sayın Hamit öncü'ye destek vermesi, başkanımızın etrafında kenetlenmesin önemle rica ediyorum." dedi. 

MARDİNLİLER KÜLTÜR EVİ SÖZÜ

Toplantıda yapılan konuşmalarda dilek ve temennilerini dile getiren sivil toplum örgütleri temsilcileri ile İş İnsanları Hamit Öncü'nün etrafında kenetlenerek, seçilmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmaları gerektiğini kaydederken, Toplantıda söz alan Gazeteci - Yazar, Remzi Tanış, Başkan Hamit Öncü'nün 31 Mart'ta hayırlısıyla seçileceğini, seçildiği taktirde memleketine ve hemşehrilerine olan vefasını Esenyurt'ta bir Mardinliler Kültür Evi kurarak ödemesi gerektiğini dile getirdi. Başkandan bu konuda söz isteyen Tanış'ın haklı talebini dinleyen Başkan Adayı Öncü, Söz, İnşallah Esenyut'ta Mardinller Kültür Evi'ni bizler kazandıracak ve hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz."dedi

Hamit Öncü kimdir?

Hamit Öncü 1957 Mardin Doğumludur. Mardin Yatılı Bölge İlkokulu, Dicle Öğretmen Lisesi ile Mardin Eğitim Enstitüsü’nde eğitim almıştır.

1979-2004 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunmuştur. 2004- 2009 yılları arasında Kıraç Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2019 yılında AK Parti Esenyurt Meclis Üyesi seçilen Öncü, Meclis Grup başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz