Hüda Par’dan kayyum atamasına ilişkin açıklama!

31 Mart 2024 Mahallî İdareler Genel Seçimlerinin ardından yaşanan kayyum atamalarına ilişkin Hüda Par Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı konuya ilişkin açıklamada bulundu.

  • 04.06.2024 15:22
Hüda Par’dan kayyum atamasına ilişkin açıklama!

Mevcut kayyum uygulamasına ilişkin paylaşımda bulunan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, açıklamasında "halkın iradesi yok sayılamaz" diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Mevcut kayyum uygulaması ile;

Belediye başkanının işlediği iddia edilen bir suç yüzünden halkın oyu ile seçilmiş belediye meclisinin tüm üyelerinin görevine son verilmektedir.

Bu yanlıştır.

Belediye başkanı ağır bir suç işlediği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldığında, meclisin geri kalanı kendi içinden bir başkan seçmeli ve belediyeyi yönetmeye devam etmelidir.

Hiç kimse bir başkasının işlediği suçun cezasını çekmemeli, halkın iradesi yok sayılmamalıdır.”

 

Yorumlar

Image
Tekosin
06.06.2024 / 08:35

Hem öyle konuşursunuz hem seçimlerde onları desteklersiniz

Image
Ziyaretçi
05.06.2024 / 08:36

Ortağınız mhp geçen hafta içişleri bakanıyla herhalde kayyum atansın diye görüştü mhp kadar bu ülkeye zarar veren başka parti yoktur tam bir kürtlere karşı antidemokratik anlayışa sahip ve bundan beslenen bir parti iradeye saygı yok kürtlere seçme ve seçilme hakkını resmen istememek demektir

Image
Ziyaretçi
04.06.2024 / 18:08

Kayyım atanan belediye Hüda par belediyesi olsaydı hdpliler zil takıp oynardı. Ancak Hüda par müslüman olmanın gerekliliği olarak tepkisini dile getirmiştir. Hüda par dan siyasi ahlak dersleri almalısınız

Image
Ziyaretçi
04.06.2024 / 17:57

İslam Dinin temel pirensibi İnsan iradasıdır.

Yorum Yaz