tatlidede

İŞTE Mardin'deki bütün partilerin Milletvekili ADAY ADAYLARI

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken Mardin'de de aday adaylarının isimleri netleşmeye başlıyor. Partilere göre aday adaylarının isimleri arasında sürpriz isimler var. İŞTE BÜTÜN PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI
  • 21.03.2023 00:31
İŞTE Mardin'deki bütün partilerin Milletvekili ADAY ADAYLARI

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.

Seçim tarihinin kesinleşmesi sonrasında partiler milletvekili aday adaylığı sürecini başlattı. Çok sayıda kamu görevlisi, kritik görevlerini bırakarak milletvekilliği adaylığı için partilerin kapılarını çaldı.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçime hazırlanan Mardin'de partilerin il başkanlıklarının yanında genel merkezlerinde de adaylık koşuşturması sürüyor. Partilerin üst düzey yöneticileri, il başkanlıklarında toplantı üzerine toplantı yaparken aday adaylarının kim olması gerektiği üzerinde kafa yoruyor.

AK PARTİ'Lİ VE HDP'LİLERİN BULUŞTUĞU TEK NOKTA

Mardin'de etkili olan AK Parti ve HDP'li Vatandaşlar, halkın vekillerini seçeceği seçimlere genel merkezlerinin karışmaması temennisinde bulunuyor. Geçtiğimiz seçimlerde gerek AK Parti'de gerekse de HDP'de temayül yoklaması sonuçları yerine genel merkezlerin gönderdiği isimler listelere yerleştirimişti.

Mardin Life Editörünün derlediği bilgilere göre bugün (20.03.2023) akşam saatleri itibariyle Mardin'den Milletvekilliği müracaatında bulunanların isimleri şöyle:

AK PARTİ Mardin Milletvekili Aday Adayları

Ak Parti'de de seçim çalışmaları son hızla devam ediyor.  20 Mart gecesi itibariyle Mardin'den milletvekili Aday Adayı olarak müracaat edenler arasında Abdurrahman Dağ, Ahmet Cengiz, İsmail Aslan,  Mehmet Dursun, Hüsnü Yertüm, Faruk Kılıç, Mehmet Ali Dündar, Mahmut Acay, Meysu Gökçen Çağır, İbrahim Ramazanoğlu, Adnan Altun, İbrahim Ramazanoğlu,  İsmail Alkan, Hasan Cangi, Melih Güneştan, Mehmet Sedat Özel,  Süleyman Çelik, Elife Güneş, Orhan Miroğlu, Asuman Sülkü,  Elif Urazin, Enver Bakay, Behiye Teymur, Ahmet Kaya ve Abdulhalim Dölek.  

HDP Mardin Milletvekili Aday Adayları

HDP'de iki gün önce alınmaya başlayan başvurularda bugün itibari ile Osman Arı, Zilan İlhan, Aynur Şimdi ve Hamza Özkürk başvuru yaptı. 

MHP Mardin Milletvekili Aday Adayları

MHP'de aday adalığı başvurusu yapanlar arasında Avvat Ay, Ferhan Bozkuş ve Mehmet Erboğan isimler var.

DEVA PARTİSİ Mardin Milletvekili Aday Adayları

Deva Partisine başvuranlar aday adayları ise şunlar:

İl Başkan yardımcıları Kadir Kerimoğlu, İbrahim Nayır, Mehmet Ali Aktaş, Kadın Çalışmalarından Sorunlu İl Başkan Yardımcısı Özlem Karataş, Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Cebrail Erbeyi, Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Mazlum Kartal ve Dargeçit İlçe Başkanı Sadık Günel, Midyat Kadın Çalışmaları Başkanı Leyla Yıldız, Derik Kadın Çalışmaları Başkanı Nurcihan Süer ve Dr. Veli Akkurt  

Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Aday Adayları

Emin İlhan

Memleket Partisi Mardin Milletvekili Aday Adayları

Seyfettin Çelik

CHP ve Hüda Par Mardin Milletvekili Aday Adayları

Sürpriz isimlerin adaylık başvurusu yapması beklenen Hüda Par ve CHP'de bugün itibari ile elimize ulaşan bir adaylık başvurusu bulunmuyor.

Kulislerde ayrıca bazı sürpriz isimler de geçiyor. Netleşince okuyucularımıza aktaracağız.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz