matesis
dedas

Mardin'de Seçim Günü Bilançosu: 1 Ölü 28 yaralı

Mardin'de muhtarlık seçimi adeta meydan muharebesine dönüştü. 31 Mart ve 1 Nisan günü muhtarlık seçimiyle ilgili çıkan kavgalarda 1 kişi hayatını kaybederken 28 kişi ise yaralandı.
  • 06.04.2024 11:43
Mardin'de Seçim Günü Bilançosu:  1 Ölü 28 yaralı

Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin'de de muhtarlık seçimleri sancılı geçti. 31 Mart ve 1 Nisan günlerinde adeta meydan muharebesine dönüşen muhtarlık seçimiyle ilgili çıkan kavgalarda 1 kişi hayatını kaybederken 28 kişi ise yaralandı. Bu olaylarla ilgili olarak ise 54 kişi gözaltına alındı.  

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun da asayiş toplantısında seçim günü meydana gelen olaylara değinerek, "31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim gününde merkez ve kırsal mahallelerimizde toplamda 9 olay meydana gelmiştir. Seçim kanununa muhalefetten; toplamda 54 kişi hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlimizin huzuru ve güvenliği için devletimizin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadele kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, kıymetli Mardinli hemşerilerimizin verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etmekteyiz. İlimizde; teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine her alanda gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir. Bundan sonraki süreçte de Mardin’in daha huzurlu daha güvenli bir yer olabilmesi için gayretle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu gayretli çalışma sırasında vatandaşlarımızdan öncelikle 112 ihbar hattını etkin bir şekilde kullanmalarını istiyoruz." 

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
06.04.2024 / 23:53

Hangi mahalle yazmamışsın boş haber

Image
Ziyaretçi
06.04.2024 / 19:35

Bu muhtarlık kaldırılsın

Yorum Yaz