Sara Kaya, tahliyesinin ardından Nusaybin'e döndü

Nusaybin'de 7 yıldır cezaevinde bulunan eski Belediye Başkanı Sara Kaya tahliye edildi.

  • 11.05.2024 18:57
Sara Kaya, tahliyesinin ardından Nusaybin'e döndü

Nusaybin Belediyesi Eski Eşbaşkanı Sara Kaya, Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yeniden başlayan yargılamasında mahkeme 10 yıl 6 ay hapis cezasına hükmederek, tahliye kararı verdi. 

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Nusaybin Belediye Başkanı seçilen Sara Kaya, 2017 yılında görevde olduğu sırada gözaltına alınmıştı.

"Devletin Birlik ve Bütünlüğünü Bozma” ve "Örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanan Kaya, 7 yıldır tutukluluk halinden sonra bugün tahliye edildi.

 Nusaybin ilçesinde 13 Ocak 2017 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak yerine kayyım atanan Nusaybin Belediyesi Eski Eşbaşkanı Sara Kaya’nın Yargıtay’ın bozma ilamının ardından dava yeniden görüldü.

Önceki gün Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinden tahliye olan eski eş başkan Kaya, DBP ve DEM Parti İl, ilçe örgütlerinin yanı sıra DEM Partili milletvekilleri ile Belediye Eşbaşkanlarının da aralarında olduğu kalabalık tarafından İpekyolu Akarsu Kavşağında çiçeklerle karşılandı.

Kaya, heyet ile beraber DEM Parti Nusaybin İlçe binası önüne geçti. Partili kadınların zılgıtlarla karşıladığı Kaya, beraberindekiler ile beraber beyaz güvercinler uçurdu.

Saray Kaya'nın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yerine dönemin kaymakamı görevlendirilmişti.

Editör: Aslan Alpergin

Yorum Yaz