matesis
dedas

Tarihi Köyde, yeni muhtar Ferhan Güneş oldu

Mardin'in tarihi köylerinden biri olan Dara'da yeni köy muhtarı Ferhan Güneş oldu.
  • 03.04.2024 15:39
Tarihi Köyde, yeni muhtar Ferhan Güneş oldu

Hafta sonu gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde Büyükşehir ile İlçe belediye başkanlığı ile Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra sandığa giden seçmen aynı zamanda ilçe merkez ve kırsal mahalle muhtarlıkları için de oy kullandı.

31 Mart Mahalli idareler genel seçimlerinde oy kullanan seçmen yaşadığı Mahalle için aday adayları arasında tercihini yaparak 5 yıl süre için mahalle ( Köy) muhtarını seçti. Mardin'e bağlı kırsal mahallelerde de muhtarlığı kazanan adaylar bir bir belli oldu.

Pazar günü yapılan seçimlerde geçtiğimiz yıllara göre daha çok aday yarıştı. Muhtarlık seçimlerinde yaşanan heyecan belediye başkanlığı ve meclis üyesi seçimlerini bile gölgede bıraktı. Mahallelerde birden fazla adayın olması Büyük Şehir Yasası'yla mahalleye dönüşen köy ve beldelerde büyük heyecana neden oldu.

Birçok köyde mevcut muhtarlar yeniden kazanarak görevine devam ederken bazı mahallelerde ise muhtar değişimi yaşandı. Bunlardan biri de tarihi Dara Köyünde yaşandı.

 

Uzun süreden beri köyde muhtarlık yapan İbrahim Bilgiç'in yerine yapılan seçimde Ferhan Güneş yeni muhtar olarak seçildi.

Dara'ya hizmet etmek için aday olduğunu belirten Güneş, "Köyde ayrım gözetmeksizin herkese yardım edeceğim.Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, kıymetli oyları ile destekleyen ve bu göreve layık görüp onurlandıran tüm seçmenlerime teşekkür ediyor, bize destek veren-vermeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra ayrım yapmadan en iyi hizmeti sunmak için, elimden gelen bütün gayreti sarf edeceğim. Huzur dolu bir köyde, el ele, gönül gönüle yaşamak dileğiyle; 2024 yerel seçim sonuçlarının mahallemiz, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyâz ediyorum. Herkese tekrar teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Köyümüzün bayağı sorunları ve sıkıntıları var. Köyde kamulaştırma ve sit alanı olmak sorunları var, muhtarlık binası yok, elektrikler kesiliyor onun sıkıntısını yaşıyoruz. Çalışmayı çok seviyorum, her şeyi birlikte başaracağız." diye konuştu. 

Editör: Erkan Akın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
24.04.2024 / 01:23

Sana guvenımiz Tam sayın muhtarım

Yorum Yaz