YRP’nin Ömerli’deki seçimin iptali için yaptığı itiraz red edildi

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Servet Cemiloğlu, ilçedeki seçimin iptali için Ömerli İlçe seçim kurulu başkanlığına yaptığı itiraz red edildi.

  • 02.04.2024 16:09
YRP’nin Ömerli’deki seçimin iptali için yaptığı itiraz red edildi

 

YRP adayı Cemiloğlu, seçim günü ilçede yapılan bazı olayları gerekçeli karara sunarak yapılan itirazın ilçe seçim kurulu tarafından red edilmesi üzerine aynı itirazın bir üst makam olan İl Seçim Kuruluna yapacağını söyledi.

Seçimin devam ettiği sürede seçim sandığının zarar gördüğü, zarf ve oy pusulalarının yırtıldığı, ileri sürülen dilekçede ayrıca DEM Parti Başkan adayı Figen Altındağ’ın da saldırıya uğradığı öne sürüldü.

9 bin 559 seçmenin oy kullanma hakkına sahip olduğu ilçede bin 546 seçmenin sandığa gitmemesinin de not alındığı dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizin nüfusu ve yerleşim alanı küçüktür, olaylar kısa sürede iletişim araçları, sosyal medya aracılığı ile köyler dahil duyulmuştur. Oy kullanmaya giden seçmenler bu tehditlerden etkilenerek oy kullanmışlardır. Bir çok tanıdığımız olayların daha da büyümemesi, ilçede huzur ve sükunun önüne geçmek adına olayları çıkaran partiye oy verdiklerini tarafımıza ve sağda solda söylemişlerdir. Hem oy kullanan seçmenleri hem de tehditlerden etkilenerek oy kullanmaya gitmeyen seçmenlerin iradesi sakatlanmıştır. Bu olaylar tüm seçim sonuçlarını etkileyecek düzeydedir, sonuçları etkilemiştir. Yukarıda izah ettiğimiz ve resen görülecek sebeplerle, Serbest oy ilkesinde esas olan seçmenlerin özgür iradeleri tehdit ve saldırılarla sakatlanmış, hem oy kullanan hem de tehdit ve baskılardan dolayı oy kullanamayan seçmenler olmuştur. Bu tehdit ve baskı ve darp eylemleri neticesinde tüm seçim sonuçlarını etkileyecek durumda infial yaşanmış, haliyle serbest ve baskı altında kalmadan özgür irade ile oy kullanma hakları sakatlanmıştır. Bu sebeple ilçemizdeki seçim sonuçlarının iptali ile seçimin yeniden yapılmasına karar verilmesini tarafınız nezdinde ve devamla ileteceğiniz makamlardan saygılarımla talep ederim.”

İŞTE ÖMERLİ İLÇESİNDE ALINAN OYLAR

AK Parti
 %42 3.070 oy
Y.Refah
 %30,8 2.252 oy
DEM
 %25,6 1.876 oy

 

31 Mart 24

  • Katılım oranı: % 83,8
  • Toplam seçmen: 9.559
  • Kullanılan oy: 8.013
  • Geçerli oy: 7.315

 

Editör: Erkan Akın

Yorum Yaz