tatlidede

Ramazan Varol kimdir? Ramazan Varol kitapları ve sözleri

Yazar, Eğitmen ve Danışman Ramazan Varol hayatı araştırılıyor. Peki Ramazan Varol kimdir? Ramazan Varol aslen nerelidir? Ramazan Varol ne zaman, nerede doğdu? Ramazan Varol hayatta mı? İşte Ramazan Varol hayatı...
  • 09.05.2022 08:00
Ramazan Varol kimdir? Ramazan Varol kitapları ve sözleri
Yazar, Eğitmen ve Danışman Ramazan Varol edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ramazan Varol hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ramazan Varol hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ramazan Varol hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1965

Doğum Yeri: Yerköy, Yozgat, Türkiye

Ramazan Varol kimdir?

Yazar, eğitmen ve danışmandır. NLP ve Hipnoz alanlarında uzmanlık eğitimleri vermekte ve her ikisini de çalışmalarında kullanmaktadır.

International Neuro Linguistic Programming Trainers Association (Uluslar Arası NLP Eğitimleri Birliği) Üyesi ve Uluslar Arası Yetkili Eğitmeni’dir.

İnsan psikolojisine, davranış bilimine duyduğu ilgiden dolayı lisans eğitimini tamamladıktan sonra Psikoloji, Davranış Bilimleri ve Toplam Kalite eğitimleri aldı. Aile ve bireyin gelişimini temel alan birçok eğitim programı düzenledi. 1990'lı yıllarda NLP ve Hipnoz ile tanıştı.

Yurtiçi ve yurtdışında pek çok saygın eğitimciden eğitim aldı ve lisanslarını tamamladı. Şuan Türkiye’de sayılı isimlerin aynı anda sahip olduğu NLP Master Trainer ve Hipnoz Trainer sertifikalarına sahiptir.

Özgüvene sahip kişisel bütünlüğe ulaşmış ve şahsiyetli insanların yetişmesine katkı sağlamayı hayat felsefesi edinmiş olan VAROL, Türkiye'de kişisel gelişim alanında yeni ufuklar açmıştır. Bugüne kadar binlerce kişinin katıldığı eğitim programlarında kendine has, sıra dışı ve herkesin kendinden bir şeyler bulduğu teknikler kullandı. Kurumlarda verdiği eğitimlerle kurum çalışanlarının "rutin eğitim programları" na bakış açısını değiştirdi.

NLP' nin hızlı ve etkileyici tekniklerini spor alanında da başarıyla kullandı. 2005 Akdeniz Oyunları Milli Takım Danışmanı (Mentoru) olarak İspanya'da görev aldı. Çalışmalarının yanı sıra Badminton Federasyonunun Başkan Vekilliğini ve Federasyon Baş Danışman görevini sürdürmektedir. Türkiye’de Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası, Eti Maden Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi pek çok büyük kurumun danışmanlığını yapmaktadır. Ayrıca yurtdışında pek çok kurum ve kuruluşun danışmanlığını da yürütmektedir.

Eğitimlerine katılanlarla gönülden bir bağ kuran Ramazan VAROL, 2004 yılında kurduğu Nüve Danışmanlık şirketinde de birçok asistanı, eğitimcisi ve çalışanı ile birlikte faaliyetlerine devam etmektedir.

Eğitmen yönüyle "en büyük eseri benim" diyen binlerce öğrenciye; danışman yönüyle sıkıntılarına çözüm bulduğu binlerce danışanına ve fikirleriyle başarılı vizyonlar çizdirdiği kurum çalışanına; yazar yönüyle bilgilerini ve deneyimlerini daha çok kişiyle paylaşma fırsatı bulduğu 9 esere sahiptir. Kitaplarında aile, kişisel gelişim, başarı ve çocuk konularını işlemiştir.  Kurduğu Nüve Yayıncılık' ta çıkacak olan eserlerini okuyucularıyla paylaşmaya devam etmektedir.

Yaşam sürecini "okurum, yazarım, yaşarım" olarak özetleyen VAROL, 1965 yılı Yozgat-Yerköy doğumludur. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ramazan Varol Kitapları - Eserleri

  • Bilgelik Yolunda
  • Yaşam Pusulası
  • Sözden Öze, Özden Söze İletişim Becerileri
  • Bugün
  • Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?
  • Aile Hayatımız

Ramazan Varol Alıntıları - Sözleri

  • Etkili iletişimin sırrı, kendi paradigmalarımızı karşımızdakine dayatmak değil, karşımızdakinin paradigmalarını keşfederek, o paradigmalar aracılığıyla kişinin dünyasına bakabilmektir. (Sözden Öze, Özden Söze İletişim Becerileri)
  • Sözü zor verin ama mutlaka yerine getirin. (Yaşam Pusulası)
  • Bazı dostlar, binlerce insana bedeldir. Bazı paralar, servete bedeldir. Bazı görevler ,makamı bedeldir .Bazı kitaplar, kütüphanelere bedeldir .Bazı günler aylara, yıllara bedeldir .İçi dopdolu, dimdik ,sağlam biri sizi bir ömür yarı yolda bırakmaz (Bugün)
  • Rutinlerini yen! Rutinlerini bırak! Sıradışı düşün! Rutinler senin katillerin, rutinler senin düşmanların. Lazım dediklerin ya da şart dediklerin bazen senin düşmanların olabilirler. (Bilgelik Yolunda)
  • Hakikat tektir, bunun yanında algılar milyarlarcadır. (Sözden Öze, Özden Söze İletişim Becerileri)
  • Çocuğu dinleyen aile değilse çocuk, kendini dinleyen arkadaşlarına uyar. (Sözden Öze, Özden Söze İletişim Becerileri)
  • ...sorumluluk verilmez alınır. Karşı tarafın o sorumluluğu alabilmesi için de o kişiye yapacağı işin nedenlerini , yapmadığı takdirde nelere neden olabileceğini , yaptığında nelerle karşılaşabileceğini baştan açıklamak önemlidir. (Sözden Öze, Özden Söze İletişim Becerileri)
  • Medreselerde sınıf yerine ders esası vardı. Öğrenci istediği dersi öğretmenden, istediğini de medreseden alabilirdi. Dolayısıyla öğrenci mesleğinde (branşında) en başarılı, tanınan öğretmenleri seçebiliyordu. Bu durum ise, öğretmenler arasında son derece verimli bir akademik rekabete yol açıyordu. Öğrenciler öğretmenlerinden öğretim yöntemlerinde öğreniyorlardı. (Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?)
  • .... İyi oyuncak, dayanıklı oyuncaktır. Bir kaç yıl ömrü olması gerekir. Oyunun %90'ı çocuk tarafından, %10'u oyuncak da sağlanıyorsa bu iyi oyuncak demektir. Pilli oyuncaklar bunun tam zıttıdır. Çocuğa ne kadar az, oyuncağa ne kadar çok iş düşerse çocuğun yeni bir şeyler ortaya çıkarması, zekâsının kıvraklığı o kadar geri kalacaktır. İyi oyuncak eğlendirici olmalıdır. İyi oyuncak, çocuğun yaşına ve gelişimine uygun olmalıdır. Çocuk için en sevilen, oynamaktan en çok hoşlandığı, kanlı canlı oyuncak anne şakalarıdır. (Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?)
  • Eski bilgi ile yeni bilgi arasında bağlantıların hızlı olabilmesi için eski bilginin sürekli hazır olması gerekir. Yani bilgilerin güncellenmesi bu açıdan önemlidir. Tekrarlanan her bilgi yeni öğrenilen bilgilerle bağ kurmaya hazırdır. Bu nedenledir ki yaratıcı fikirler oluşturan insanlar bilgilerini sürekli güncelleyen insanlardır. (Yaşam Pusulası)
  • "Altı yaşındayken çocuk eylem, Yedi yaşındayken ise düşünce adamıdır." Altı yaşında fiili olarak gösteren, eyleme döken, hareketli, yerinde duramayan bir çocuk iken, 7 yaşında iç dünyasına kapanıp, olayları zihninde canlandıran, olaylar üzerine düşünen, fikir yürüten bir düşünce adamı haline gelir. Bu, düşünce dünyasının gelişmesindeki ilk ve en önemli adımdır. (Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?)
  • "Seni mutlu eden nedir?" diye çoğu kez kendime sormuş ve bunun cevaplarını düşünmüştüm. Ama "Hayatımda daha fazla mutluluğu nasıl gerçekleştirebilirim?" diye sormak aklımın ucundan bile geçmemişti. Biliyordum ki bu, nitelikli ve içi dopdolu bir soruydu. Sonra devam etti Adanmış. "İşine yarayacak şeyleri tek tek sırala!" "Hayatımda daha fazla neşeyi nasıl gerçekleştirebilirim?" "Hayatımda daha fazla huzuru nasıl gerçekleştirebilirim?" "Hayatımda daha fazla sevgiyi nasıl gerçekleştirebilirim?" "Hayatımda daha fazla sevinci nasıl gerçekleştirebilirim?" ... (Bilgelik Yolunda)
  • Yaratılışının merkezinde Sevgi olan insan, yaratanı ve yaratılanı sevmeden şahsiyetini oluşturamaz. (Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?)
  • 19. asra kadar eğitim-öğretim faaliyetleri Osmanlı teşkilatı içinde değil, cemaat sorumluluğunda yürütülüyordu. Medreseler, vakıflarca idare ediliyor, mahalle ve köy öğretmenlerinin ihtiyaçlarını varlıklı kimseler veya halk karşılıyordu. (Çocuklarımıza Neyi, Ne Zaman ve Nasıl Öğretelim?)
  • Bilgi, eğer rotayı biliyorsanız ve dümeni elinizde sapasağlam tutabiliyorsanız sizi istediğiniz yere götürebilir. (Bilgelik Yolunda)
  • "Neden Adanmış gibi iyi bir konuşmacı değilim?" sorusuyla "Nasıl Adanmış gibi iyi bir konuşmacı olabilirim?" sorusunun enerjisi çok farklıydı. (Bilgelik Yolunda)
  • O gün rutinlerimi değiştirmeye karar verdim. Her gün aynı saatte uyuyor; aynı saatte kalkıp, aynı saatte kahvaltı yapıyordum. Bunları değiştirecektim. Bazen rutinler büyük kolaylık sağlıyor gibiydi, bazen de yenilikleri, gelişmeyi, değişmeyi engelliyordu. Çünkü rutinlerle insanlar mucizeleri kaçırıyorlardı. Her gün güneş doğuyordu ama güneşin doğup batması rutin olduğu için insanlar bu mucizeyi kaçırıyorlardı. Onlara artık sıradan gelmeye başlıyordu. İnsanın nefes alıp vermesi bile bir mucizeydi aslında. Ne büyük nimetleri kaçırmıştım. (Bilgelik Yolunda)
  • "Ne olduğun kulağımda öyle çınlıyor ki ne dediğini duyamıyorum." (Yaşam Pusulası)
  • "Hayat bir kendin yap tasarımıdır" denmiştir. Bugün yaptığınız davranışlar ve seçimler, yarın yaşayacağınız evi kurar. Öyle ise onu akıllıca kurun (Yaşam Pusulası)
  • "Kendini tanı, çünkü bu gerçek seni özgür kılacaktır. Bunun için kendine zaman ayır ve her şeyden ilham al. Dikkatini nereye verirsen enerjin de oraya kayar. Odağın hangi noktadaysa enerjin de o noktadadır. Dikkat et, çok dikkat et. Bütün dikkatler senin üzerinde olduğunda bütün enerjiler de sana doğru gelir. Bütün enerjileri yakalayacak gizemli gücü hissetmeye başla. Bu enerjileri taşıyacak bir depon varsa hepsinden yararlanırsın." (Bilgelik Yolunda)

Yorum Yaz