Robert B. Cialdini kimdir? Robert B. Cialdini kitapları ve sözleri
Psikoloji ve Pazarlama Profesörü, Yazar Robert B. Cialdini hayatı araştırılıyor. Peki Robert B. Cialdini kimdir? Robert B. Cialdini aslen nerelidir? Robert B. Cialdini ne zaman, nerede doğdu? Robert B. Cialdini hayatta mı? İşte Robert B. Cialdini hayatı...

Psikoloji ve Pazarlama Profesörü, Yazar Robert B. Cialdini edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Robert B. Cialdini hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Robert B. Cialdini hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Robert B. Cialdini hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 27 Nisan 1945
Doğum Yeri:
Robert B. Cialdini kimdir?
Robert B. Cialdini Kitapları - Eserleri
- İknanın Psikolojisi
- İkna Etme Biliminde Ustalaşmak
- İknaya Açılan Kapı
- Evet!
- İnsanları Etkileme Yolları
Robert B. Cialdini Alıntıları - Sözleri
- "Gülün ki dünya da sizinle gülsün." (Evet!)
- Herkesin aynı düşündüğü yerde hiç kimse fazla düşünmüyor demektir. (İknanın Psikolojisi)
- “İnsanoğlunun, düşünme işinden kaçınmak için başvurmayacağı yol yoktur.” (İknanın Psikolojisi)
- İnsanlar için bir şeyi kaybetmek aynı değerde bir şeyi kazanmaktan daha fazla motive edicidir (İknanın Psikolojisi)
- Çocukluktan itibaren mecburiyet hissi altında duygusal olarak ezilmek üzere eğitildik. (İknanın Psikolojisi)
- Herkesin aynı düşündüğü yerde kimse fazla düşünmüyor demektir. #walterlippman (İknanın Psikolojisi)
- İnsanlar, kendilerini ne kadar umursadığınızı bilmedikçe, ne kadar bildiğinizi umursamaz. (İknaya Açılan Kapı)
- İkna eşdüzeylerden geldiğinde son derece etkili olabilir. (İkna Etme Biliminde Ustalaşmak)
- Mezbahalarda çalışanlar bilir, sürü zihniyeti idare etmeyi kolaylaştırır. (İknanın Psikolojisi)
- İnsanlar kendilerine benzeyen kişilerin hareketlerinden daha fazla etkilenirler. (İknanın Psikolojisi)
- "Hayatta hiçbir şey, üzerinde düşündüğünüz sırada sandığınız kadar önemli değildir." (İknaya Açılan Kapı)
- "Bir sağlık hizmetleri şirketi olarak, kendimizi insanları iyileştirmeye adadık. Bu yüzden asla şiddetle bağlantılı bir dil kullanmayız. Bizde vurucu noktalar yoktur; bilgi noktaları vardır. Sorunlara saldırmayız, yaklaşırız." (İknaya Açılan Kapı)
- İnsanların belirsizlik yaşadığında kendi hareketlerine karar vermek için başkalarının hareketlerini izlediğini daha önce görmüştük (İknanın Psikolojisi)
- İyilikler zamanla bayatlayan ekmek gibi midir yoksa zamanla daha iyi olan ve değeri artan şarap gibi midir? (Evet!)
- 11 Eylül 2001'deki terör saldırısının 10. yıldönümü yaklaşırken medyadaki 11 Eylül haberleri patlama yaptı ve ardandan tekrar hızla düştü. Bu dönemde yapılan anketlerin birinde vatandaşlara son 70 yıldaki "en önemli" iki olayın neler olduğu soruldu. Yıldönümünün iki hafta öncesinde, henüz medyanın 11 Eylül ile ilgili haber sağanağı başlamamışken, katılımcıların yaklaşık yüzde 30'u 11 Eylül saldırılarını en önemli iki olay arasında saydı. Ancak yıldönümü yaklaştıkça ve medyadaki haberler yoğunlaştıkça, 11 Eylül'ü en önemli iki olaydan biri olarak görenlerin oranı büyük bir hızla arttı ve yüzde 65'e ulaştı. Yıldönümünden iki hafta sonra, haberler eski düzeyine döndüğünde ise bu oran yüzde 30'a indi. Görüldüğü gibi, medyadaki haberlerin miktarı, bu haberlere maruz kalan insanların önem algısında buyum farklar yaratabiliyor. (İknaya Açılan Kapı)
- Münhasırlığın ikna edici gücü, herkese açık olmayan ve kuruluşun benimsemesini istediği bir fikri veya girişimi destekleyen enformasyonu eline geçiren her yönetici tarafından kullanılabilir. (İkna Etme Biliminde Ustalaşmak)
- Samuel Butler'ın 300 yıl önce dediği gibi; "İsteğinin dışında davranmayı kabul eden hala aynı düşüncededir." (İknanın Psikolojisi)
- Siyaset bilimci Bernard Cohen "Medya insanların ne düşüneceğini belirlemede her zaman başarılı olmasa da, hangi konuda düşüneceğini belirlemede şaşırtıcı derecede başarılıdır" der. Bu görüşe göre, bir seçim sırasında, medyanın gündeme taşıdığı konularda daha etkili şeyler söylediği düşünülen parti büyük olasılıkla seçimi kazanır. (İknaya Açılan Kapı)
- Karşısındaki insanı ikna etmek isteyen kişi doğru argümana değil, doğru kelimeye güvenmelidir. Joseph Conrad (İknaya Açılan Kapı)
- Amerikalılar bencil ve düşüncesiz bir toplum haline geliyordu. Modern yaşamın, özellikle de şehir hayatının zorlukları onları sertleştiriyordu. "Soğuk Toplum" haline geliyorlar ve diğer vatandaşların başına gelenleri umursamıyorlardı. (İknanın Psikolojisi)