Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.

Bölgedeki sağlık kuruluşlarında daha önce uygulanmamış bir cerrahi yöntem olarak Gaziantep'te ilk kez kalça artroskopisi ameliyatı başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Genç erişkinlerde sıkça görülen ve kalça eklemi kemikleri arasındaki uyumsuz temas nedeniyle gelişen kalça sıkışma sendromu, günlük yaşamda çömelme, oturma ve bacak bacak üstüne atma gibi hareketleri ciddi şekilde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürmektedir.
"Bölge halkı artık yerinde tedavi alabiliyor"
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu "Artroskopi uygulanan erkek hastamızın ameliyatı başarıyla uygulandı. Hastanemiz altyapısal olarak birçok kliniğimizde özellikli işlem ve tedaviler uygulanıyor bu ameliyat ise ilimizde ve bölgemizde yapılan ilk ameliyattı. Hekimimize ve ekibine emeklerinden dolayı tebrik ediyorum." dedi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Ali Çınar "Ameliyatı hastaya özel olarak getirilen yüksek teknolojili artroskopik cihazlarla gerçekleştirdik. Bölgede ve İlimizde ilk olan bu ameliyatı küçük kesilerle uygulanan bu minimal invaziv cerrahi yöntem sayesinde, hastanın iyileşme süreci daha hızlı ve konforlu hale geldi. Gaziantep Şehir Hastanesi olarak bu ameliyatı yaptık bizlere desteğini esirgemeyen başhekimimiz ve yönetimimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Tedavi olan hasta ise "Yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum birçok merkeze ve hastaneye başvurdum fizik tedavi ve ilaç tedavisi uyguluyorlardı o anlık ağrılarım diniyordu fakat sonrasında daha şiddetli ağrılar çekiyordum. Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniğine başvurdum ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bu ameliyatın bölgede ilk defa bana yapılacağı söylendi ameliyatı oldum. Şuanda çok iyiyim çok şükür ağrılarım dindi biraz rehabilitasyon süreciyle daha da iyi olacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.
İLKHA