tatlidede

Şatafatlı Mağlubiyet - Levent Gültekin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şatafatlı Mağlubiyet kimin eseri? Şatafatlı Mağlubiyet kitabının yazarı kimdir? Şatafatlı Mağlubiyet konusu ve anafikri nedir? Şatafatlı Mağlubiyet kitabı ne anlatıyor? Şatafatlı Mağlubiyet PDF indirme linki var mı? Şatafatlı Mağlubiyet kitabının yazarı Levent Gültekin kimdir? İşte Şatafatlı Mağlubiyet kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 04.02.2023 19:00
Şatafatlı Mağlubiyet - Levent Gültekin Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Levent Gültekin

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 9786050929256

Sayfa Sayısı: 208

Şatafatlı Mağlubiyet Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İslamcıların zaferi, nasıl İslamcılığın yenilgisi oldu?

Şatafatlı Mağlubiyet, İslamcıların görkemli iktidar dönemini anlatıyor.

Ve bu dönemin hengâmesi, debdebesi içinde göze görünmeyen yenilgiyi gündeme taşıyor.

İslamcılık neden huzur getirmedi?

İslamcılar muhalifken savundukları değerleri, iktidarda niçin uygulayamadılar?

Barış dini olan İslam, İslamcıların elinde nasıl çatışma kaynağı oldu?

İslamcılar demokrasiyle neden barışamıyor?..

Levent Gültekin, bu ve benzeri soruların yanıtını ararken İslamcıların "şatafatlı mağlubiyetini" anlatıyor. Aynı zamanda, günümüz Türk siyasetinin genel sorunlarını hem samimi ve derin, hem de serinkanlı ve medeni bir üslupla tartışıyor. Şatafatlı Mağlubiyet, bugünleri anlamak için okunması gereken, benzersiz bir kitap.

"Levent Gültekin, aslında iktidar ve İslamcılık eleştirisinden öte, akıl, vicdan, adalet, insanlık adına isyan ediyor. Çünkü isyandır insana yakışan."

-Nuray Mert-

"İslamcılar niçin yozlaştı? Ve buna niçin çok hazırdılar? Levent Gültekin bu sorulara esaslı cevaplar veriyor."

-Mustafa Akyol-

"Levent Gültekin, iktidar çürümesinden rahatsız, kendiyle barışık. Onun yazıları, özgür bir Türkiye isteyenlerin ortak kaygı ve taleplerini yansıtan cesur haykırışlardan oluşuyor."

-Soli Özel-

(Tanıtım Bülteninden)

Şatafatlı Mağlubiyet Alıntıları - Sözleri

  • Herkes demokrasiyi başkasından bekliyor. Peki niçin kendimiz demokrat olmuyoruz, olamıyoruz. Ç0nkü hepimiz içinden geldiğimiz ideolojilerin esiri olmuşuz. Ülkemizin huzuru, refahı , değer kazanması derdinde değil ideolojik zaferler peşindeyiz.
  • Din, bizim elimizde eksiklerimizi, yetersizliklerimizi saklayan bir örtüye dönüştü.
  • Müslümanlar, Batılılardan çok daha fazla müslüman kanı döktü.
  • Bilimde, sanatta, yaşam tarzında, ahlâkta rekabet edemedikleri ülkelere; lüksle, şatafatla, gösterişle üstünlük taslamayı ve bu alandaki ezikliklerini gidermeyi bir yol olarak görüyorlar...
  • Savaş, kan, ölüm bir alimin önereceği şeyler midir Allah aşkına? Dinler huzur, kardeşlik, dostluk tesis etmek için var değil mi? Nasıl oluyor da merhameti, bağışlamayı, yaşatmayı, dostluğu, kardeşliği öğütleyen bir dinden ve onun peygamberinden bu kadar ölüm taraftarlığı çıkarıyorsunuz?
  • * iktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın,güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes er ya da geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir.
  • * kazanacağız: çünkü öteki dine, öteki ulusa ve öteki politik duruşa saygılıyız... Çünkü aklı başında dürüst insanlarız. ( em ê serbikevin : ji ber ku em ji ola din, ji Netewa din û ji sekna polîtîk a din re rêzdar in . . . Ji ber ku em mirovên baş û biaqil in )
  • İnsanları ideolejilerine, inançlarına, ibadetlerine hamasi sözcüklere göre değil de evrensel değerlere göre değerlendirirsek aynı hüsrana yaşar mıyız? Sanırım iyi , şahsiyetli, sağlam karakterli insanları tanımak için, sağlam bir şahsiyete, yüksek bir ahlâka ve kişiliğe ihtiyaç var.
  • "Düşmanları olmayan bir halk olabilir mi?“ Türkiye'de iktidarlar varlıklarını sürdürmek için düşmanı içeride yarattılar. Her iktidar, kendinden olmayanı düşman olarak lanse etti bize. Öyle ki iktidarların bu politikaları sayesinde düşmanlık içimize yerleşti. Ruhumuzu teslim aldı. En küçük bir fikir ayrılığında karşımızdakine "düşman", "vatan haini" damgası vurmaktan imtina etmiyoruz. Bundan dolayı ne acılarımız ortak, ne de sevinçlerimiz. Ne millet olabildik, ne de devlet. Hepimiz, tabanını kenetlemek ve daha çok oy almak için ötekini düşman olarak tanımlayan iktidarların oyununa geldik.
  • İdeolojiler ve inançlar bir amaç değil barış, dostluk ve huzur için araçtır.

Şatafatlı Mağlubiyet İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Siyasi bir inceleme kitabı. Levent Gültekin in tecrübelerle anlattığı bir çoğuna sizinde katılacağınız okurken sizi sıkmayan bunaltmayan tek oturumluk kitaplardan birisi (Tuğrul Tereci)

Çok güzel siyasi bir kitap islamlaşması çok güzel anlatıyor.ülkemizdeki islami güzel anlatıyor.süper bir kitap ben ce herkes okusun tavsiye ederim ................. (Ökkeş)

Aynı cümleleri sürekli okumaktan gerçekten sıkıldım . Fikir olarak katılırsınız ya da katılmazsınız ama kitabın edebi yönden oldukça yetersiz olduğunu düşünüyorum. (Bay Okur)

Şatafatlı Mağlubiyet PDF indirme linki var mı?

Levent Gültekin - Şatafatlı Mağlubiyet kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Şatafatlı Mağlubiyet PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Levent Gültekin Kimdir?

Levent Gültekin, 1972 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Göle’de yaptı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisansını, Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’de yüksek lisansını tamamladı.

Medya sektörüne 1995’te Yeni Şafak’la girdi.

Farklı departmanlarda çalıştıktan sonra 2000 yılında Yeni Şafak’ta genel müdür oldu.

Buradan ayrılıp haftalık Gerçek Hayat dergisini çıkardı. 2007 yılında Star Medya grubunda üst düzey yöneticilik yaptı. 2009’da Cine5 Medya Grubu’nda üst düzey yönetici olarak görev aldı. 2010 yılında Cine5’ten de ayrılınca köşe yazarlığına başladı.Halen, diken.com. tr sitesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Levent Gültekin Kitapları - Eserleri

  • Onurlu Çıkış
  • Şatafatlı Mağlubiyet

Levent Gültekin Alıntıları - Sözleri

  • Adalet olmazsa şiddet ve baskı hüküm sürer. Adalet olmazsa zayıflar ezilir. Adalet olmazsa düzen, huzur kalmaz. Adalet olmazsa güvenli bir yaşam alanı oluşturulamaz. Adalet olmazsa bir ülkenin ekonomisi de, eğitimi de, ticareti de, siyaseti de yozlaşır, çürür, dağılır. (Onurlu Çıkış)
  • Müslümanlar, Batılılardan çok daha fazla müslüman kanı döktü. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • "Düşmanları olmayan bir halk olabilir mi?“ Türkiye'de iktidarlar varlıklarını sürdürmek için düşmanı içeride yarattılar. Her iktidar, kendinden olmayanı düşman olarak lanse etti bize. Öyle ki iktidarların bu politikaları sayesinde düşmanlık içimize yerleşti. Ruhumuzu teslim aldı. En küçük bir fikir ayrılığında karşımızdakine "düşman", "vatan haini" damgası vurmaktan imtina etmiyoruz. Bundan dolayı ne acılarımız ortak, ne de sevinçlerimiz. Ne millet olabildik, ne de devlet. Hepimiz, tabanını kenetlemek ve daha çok oy almak için ötekini düşman olarak tanımlayan iktidarların oyununa geldik. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Bilimde, sanatta, yaşam tarzında, ahlâkta rekabet edemedikleri ülkelere; lüksle, şatafatla, gösterişle üstünlük taslamayı ve bu alandaki ezikliklerini gidermeyi bir yol olarak görüyorlar... (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Farklı dillerde eğitim veriliyor diye bir ülke bölünmez. Vatandaş mutsuz olursa o ülke bölünür. ... ~... (Onurlu Çıkış)
  • Demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi evrensel değerlerden uzaklaşan liderlerin gelişmiş dünya ile bağları kopuyordu. Bu kopuş, yönetimi otoriterliğe, yöneticiyi ise diktatörlüğe götürüyordu. (Onurlu Çıkış)
  • İnancına, mezhebine, yaşam tarzına göre insanlarla ilişki kurma anlayışı, ister istemez toplumda "bizden" "onlardan" ayrımının oluşmasına sebep oluyordu. (Onurlu Çıkış)
  • Herkes demokrasiyi başkasından bekliyor. Peki niçin kendimiz demokrat olmuyoruz, olamıyoruz. Ç0nkü hepimiz içinden geldiğimiz ideolojilerin esiri olmuşuz. Ülkemizin huzuru, refahı , değer kazanması derdinde değil ideolojik zaferler peşindeyiz. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Bütün ülkeyi kendi mahallemizden ibaret sandık." (Onurlu Çıkış)
  • İdeolojiler ve inançlar bir amaç değil barış, dostluk ve huzur için araçtır. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Şu basit gerçeği de hepimiz idrak etmeliyiz: Bir devletin hukuk sistemi çökerse, o artık devlet değil mafyadır. (Onurlu Çıkış)
  • İnsanları ideolejilerine, inançlarına, ibadetlerine hamasi sözcüklere göre değil de evrensel değerlere göre değerlendirirsek aynı hüsrana yaşar mıyız? Sanırım iyi , şahsiyetli, sağlam karakterli insanları tanımak için, sağlam bir şahsiyete, yüksek bir ahlâka ve kişiliğe ihtiyaç var. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • * kazanacağız: çünkü öteki dine, öteki ulusa ve öteki politik duruşa saygılıyız... Çünkü aklı başında dürüst insanlarız. ( em ê serbikevin : ji ber ku em ji ola din, ji Netewa din û ji sekna polîtîk a din re rêzdar in . . . Ji ber ku em mirovên baş û biaqil in ) (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Aynı yurdun içinde birbirimize düşmanlık ederek berbat ötesi bir hayatı sürdürüyoruz. (Onurlu Çıkış)
  • , Mahallelerde yaşayıp bütün ülkeyi kendi mahallemizden ibaret sandık. ... ~... (Onurlu Çıkış)
  • Din, bizim elimizde eksiklerimizi, yetersizliklerimizi saklayan bir örtüye dönüştü. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • * iktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın,güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes er ya da geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir. (Şatafatlı Mağlubiyet)
  • Savaş, kan, ölüm bir alimin önereceği şeyler midir Allah aşkına? Dinler huzur, kardeşlik, dostluk tesis etmek için var değil mi? Nasıl oluyor da merhameti, bağışlamayı, yaşatmayı, dostluğu, kardeşliği öğütleyen bir dinden ve onun peygamberinden bu kadar ölüm taraftarlığı çıkarıyorsunuz? (Şatafatlı Mağlubiyet)

Yorum Yaz