tatlidede

Selahattin Yaylamaz kimdir? Selahattin Yaylamaz kitapları ve sözleri

Türk Eğitimci, Yazar Selahattin Yaylamaz hayatı araştırılıyor. Peki Selahattin Yaylamaz kimdir? Selahattin Yaylamaz aslen nerelidir? Selahattin Yaylamaz ne zaman, nerede doğdu? Selahattin Yaylamaz hayatta mı? İşte Selahattin Yaylamaz hayatı...
  • 21.06.2022 00:00
Selahattin Yaylamaz kimdir? Selahattin Yaylamaz kitapları ve sözleri
Türk Eğitimci, Yazar Selahattin Yaylamaz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Selahattin Yaylamaz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Selahattin Yaylamaz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Selahattin Yaylamaz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1969

Doğum Yeri: Osmaniye

Selahattin Yaylamaz kimdir?

1969 yılında Osmaniye'de doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesini bitirdi. Adıyaman, Bolu ve Erzincan'da öğretmenlik yaptı.

Sınıf içinde farklı eğitim-öğretim uygulamaları ile dikkatleri çekti. Yaptığı ilginç ve özgün çalışmalar ulusal basında, televizyon ve gazetelerde yer aldı. Dergilerde röportajları yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bir dizi eğitimleri aldıktan sonra yeni öğretim programı ve metodoloji formatörü oldu. Eğitimde yeni gelişmeleri sürekli takip etti.

Ülkemizdeki özel kolejlerin ve üniversitelerinin uyguladığı "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar" programlarına katıldı. Kendi imkânlarıyla üniversitelerin ve özel kolejlerin kongre, konferans ve sempozyumlarına katıldı.

Avrupa Birliği destekli projeler kapsamında gerçekleştirilen eğitimleri, Dünya Bankası ve Avrupa Birliğinin yabancı eğitim uzmanlarından uluslararası düzeyde aldı.

Bir süre İstanbul'da Kartal Belediyesi Kartalite Akademisi'nde "Öğrenmeyi Öğrenme Projesi"nde görev aldı.

Birçok ilde, milli eğitim müdürlükleri bünyesinde, belediyeler ve özel öğretim kurumlarında seminerler, konferanslar ve eğitimler verdi.

Bir müddet Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde ders okuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hizmet İçi Eğitim Enstitülerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Aynı zamanda Türkiye'nin İlk Aile Öğretmeni olan Yaylamaz, eğitim ve yazı çalışmalarına devam etmektedir.

''Çocuklar Parka Anneler Okula, Gelecek Okumakla Gelecek'' adıyla yayımlanmış bir adet eseri bulunan Yaylamaz, Türkiye'mizi aydınlatacak eğitim çalışmalarına büyük bir azimle devam etmektedir.

Selahattin Yaylamaz Kitapları - Eserleri

  • Okuma Zekası (RIQ)
  • Arınma Terapisi
  • Aile Terapisti
  • Eş Frekans Yasası
  • Kadın Mutluysa Herkes Mutludur
  • Metalik Kadınlar, Kadife Erkekler
  • Burcunuza Göre Olumlama Terapisi
  • Yaşanmış Öykülerle Aile Terapisi
  • Çocuklar Parka Anneler Okula
  • Kendini Yeniden Konumlandır

Selahattin Yaylamaz Alıntıları - Sözleri

  • "Zihinlerimiz düşünce üreten bir sistemdir ve sürekli olarak evrene yayın yaparlar ve belirli periyotta frekanslar yayarlar. Bir konuda korkunuz varsa; bu korku frekans dalga boyları, evrensel sistemde gezinecek, kendisine benzeyen durumu bulacak ve sizin yaşamınıza getirecektir. Korku duygu ve düşünceniz ne kadar duygu yoğunlukluysa o kadar hızlı dolaşacak ve ''benzerini ara'' komutu verilmiş gibi evrende arama işlemini yapacak ve korktuğunuz şey her ne ise onu bulup yaşamınıza getirecek, siz de onu yaşam ekranınınızda yani yaşamınızda deneyimleyeceksiniz. Yaşamımız hep böyledir. Dualarımız sürekli kabul edilir de biz farkına varamayız. (Eş Frekans Yasası)
  • Bir insanın ilgi alanı varsa; bilgi alanı da vardır. (Eş Frekans Yasası)
  • Çünkü her başarı önce bireyin zihninde başlar. Zihni işleten sistem ise Okuma Zekâsıdır. (Okuma Zekası (RIQ))
  • Bilinçaltı bir mekanizmanın adıdır. Bilinçaltını bir elektronik sistem gibi düşünün. Bilinçaltı beynimizde zihinsel sürecin gerçekleştiği sistemin mekanizmasının adıdır. Bilinçaltı çoğunlukla yaşadığımız kötü hatıraların depolandığı yer olarak algılanıyor. Oysa bilinçaltı; iyi kötü, zararlı zararsız, sevap günah, güzel çirkin, kuru yaş ayrımı yapmaz, yapamaz. Bu teknik olarak mümkün de ğildir. Bilinçaltı, sadece bir mekanizmadır. Bir tarla gibi düşünün, ne ekerseniz onu yetiştirir. Örneğin, haşhaş kötüdür demez, haş haş tohumunu yeşertir. Fasulye iyidir demez onu da yeşertir. İyi kötü, zararlı zararsız anlamlarını veren bizim bilinçli zihninizdir. (Kendini Yeniden Konumlandır)
  • Hedefsizlik, insanı hasta, işe yaramaz, uykucu, uyuşuk, sorunlu, dedikoducu, mıymıntı ve paspal yapar. (Okuma Zekası (RIQ))
  • Sözcüklerin ruhu vardır, enerjisi vardır. İnsan bilinçaltına kulaktan giren sözler bomba gibi etkilidir. (Yaşanmış Öykülerle Aile Terapisi)
  • Bir kişiyi kınamak ya da eleştirmek normaldir, marifet onu anlamaktır (Kendini Yeniden Konumlandır)
  • Bazen dualiteler olur insan hayatında. Bazen telepati olur insanlarla aramızda. Sokakta yürürken bir arkadaşın aklına gelir ve köşe başında karşılaşıp hayret edersin. Günlerden bir gün teyze ne ya da halana uğramak ister ve yolunu oraya çevirirsin. Yolda giderken de canın kısır çeker. Gittiğin evde bir de bakarsın ki kısır yapmışlar, şaşırırsın. İşte Evrensel İlahi Sistemdeki Bilinçaltı Ya sasını bir de bu örneklerle anlamış olalım. Bunu bir nevi evren den öpücük gibi algılayabiliriz. Kültürümüzdeki adıyla ihsan. (Kendini Yeniden Konumlandır)
  • Farklı kitaplar okuyalım ki başkaları bu konuya nasıl bakıyor, nasıl düşünüyor görelim. Empati becerimiz gelişsin. (Okuma Zekası (RIQ))
  • Sırılsıklam bir aşk varsa hiç kuşkunuz olmasın orada bereket var demektir. (Aile Terapisti)
  • İnsanın bu dünyada en çok sevdiği kelime kendi adıdır.. İsmiyle anılmak ve hitap edilmek insanda ''özne'' yerine ya da ''adam'' yerine konulduğu hissi verir ki, biz insanlar zaten bizi adam yerine koyanlarla iletişime geçmek isteriz. Kendisini adam yerine koymayanla kim ilişki kurmak ister ki? (Eş Frekans Yasası)
  • Sözün özü; ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. (Burcunuza Göre Olumlama Terapisi)
  • Olduğu kadar, bunu biliyorsunuz. Olmadığı kader, bunu da biliyorsunuz. Neden olmadığı ise hep kedere neden oluyor ne yazık ki. . Olmuyorsa olmuyor, olmuyorken de aslında olmayan şey olmuş oluyor. . Olmuyorsa daha iyisi olacaktır sabırlı olman gerekiyor. .Olmuyor zannettiğin, belki de Allah'ın seni koruması . Belki de yanlış şey istemişsindir. İyi ki olmamış. • İstediğin bir şey olmuyorsa nasıl olmayacağını anlayıp nasıl . olursa olacağını da öğrenmiş oluyorsun. . Altında alınması gereken dersi alman gerekiyor olabilir. . Belki de en önemlisi Ne demek istiyorum? Olduğu kadar, bunu biliyorsunuz. Ol madığı kader, bunu da biliyorsunuz. Neden olmadığı ise hep ke dere neden oluyor ne yazık ki. . Olmuyorsa olmuyor, olmuyorken de aslında olmayan şey olmuş oluyor. . Olmuyorsa daha iyisi olacaktır sabırlı olman gerekiyor. Olmuyor zannettiğin, belki de Allah'ın seni koruması Belki de yanlış şey istemişsindir. İyi ki olmamış. • İstediğin bir şey olmuyorsa nasıl olmayacağını anlayıp nasıl . olursa olacağını da öğrenmiş oluyorsun. Altında alınması gereken dersi alman gerekiyor olabilir. Belki de en önemlisi kendinle yüzleşmen gerekiyor olabilir. . . Elbette daha birçok şeyler yazılabilir.. (Kendini Yeniden Konumlandır)
  • İslam kültüründe yer alan bir kutsi hadiste "Ben kulumun zannı üzereyim." denilmektedir. Bilinçaltı yasasının tam izahı. Bu öğretide, bizzat bilinçaltını ve bilinçaltının ürettiği enerjiyi tarif etmektedir. Yani demek istiyor ki, insan bilinç altında neye inanırsa ve neyi kodlara ben onu yaratırım. O halde görülüyorki, bilinçaltı yasasını hem bilim hemde din desteklemektedir. (Arınma Terapisi)
  • Bir insanın kişiliği ile kimliği örtüşüyor ise o insan mutludur ve de tutarlıdır. Kendi içinde çelişki yaşamayan, akıl ve ruh sağlığı yerinde bir insan diyebiliriz. Ama kimi insan var ki makamı kendisinden büyük durur. Kimi insan da var ki koltuğunu dolduruyor denir. Varın ayrımı siz yapın. Akıllı insan kimlikten değil kişilikten etkilenir. Akıllı insan kimlikten değil kişilikten güç alır. Kişilikli olanlar kişilikten etkilenir. Bir insanın makam ve kostümünün etkisi sadece ilk on beş dakika etkilidir. (Metalik Kadınlar, Kadife Erkekler)
  • "Bilim;iyi zamanlarda servet,kötü zamanlarda sığınak ve yol göstericidir." (Okuma Zekası (RIQ))
  • Ne kadar nitelikli olduğunu anlamak istiyorsan , yarıştığın kişilere bak. (Arınma Terapisi)
  • "Ruhun şarkı söylerse hayat seni dansa kaldırır." (Arınma Terapisi)
  • İnsanlarla iletişim problemi mi yaşıyorsunuz? Siz kendi içinizde problem yaşıyorsunuz da ondan. İç dünyasında kaos varsa; dış dünyanızda da vardır. (Eş Frekans Yasası)
  • "Okuma zekasını geliştirmek demek,tüm zeka alanlarını geliştirmek demektir.Yani okuma zekasının gelişmesi,bizi nitelikli yaşam becerileri ile donatır.Nitelikli yaşam becerisi de çağdaş insanın en yüce özelliğidir..." (Okuma Zekası (RIQ))

Yorum Yaz