tatlidede

Teşkilat dizisi hangi gün, hangi kanalda, saat kaçta başlıyor? Teşkilat dizisi nerede çekiliyor? Hangi ilde çekiliyor?

İlk bölümüyle izleyiciden tam not alan Teşkilat dizisi hangi gün oynuyor? Teşkilat saat kaçta başlıyor ve hangi kanalda oynuyor? İşte Teşkilat dizisi hangi gün çıkıyor, saat kaçta ve hangi kanalda sorusunun cevabı...
  • 15.01.2023 19:42
Teşkilat dizisi hangi gün, hangi kanalda, saat kaçta başlıyor? Teşkilat dizisi nerede çekiliyor? Hangi ilde çekiliyor?

‘Teşkilat’ dizisi, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın sır gibi saklanan ve kale adıyla bilinen kampüsünden görüntülerle geçen hafta ilk kez ekrana geldi ve seyirciyle buluştu. MİT’in görev uygulama teknolojisinde kullandığı bazı yöntemler ve İHA/SİHA teknolojisindeki son gelişmeler de bu diziyle izleyiciyle buluştu. Sahneleriyle dolu dolu muhteşem bir vakit geçirtti. Peki teşkilat dizisi her hafta hangi gün, saat kaçta ve hangi kanalda oynuyor?

TEŞKİLAT HANGİ GÜN OYNUYOR? TEŞKİLAT SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

  • Oyuncu kadrosu ve muhteşem aksiyon sahneleriyle Teşkilat dizisi her hafta Pazar günü, saat 20:00'da TRT 1'de yayınlanıyor.

Merak Edebileceğiniz Benzer Yazılar

TEŞKİLAT DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR? HANGİ İLDE ÇEKİLİYOR?

‘Teşkilat’, ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçip kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken zorlu bir görevi kabul ederek, kelimenin tam anlamıyla “yer altına” inen ‘yedi vatan sevdalısının’ mücadelesini, fedakarlıklarını, adanmışlıklarını ekrana getirecek.

Peki Teşkilat dizisi hangi ilde, nerede çekiliyor? Teşkilat dizisinin çekildiği yer neresi? İşte kısaca cevapları..

Teşkilat dizisinin çekildiği yer neresi:

  • Teşkilat dizisi konusuna da yakışır bir şekilde başkentimiz Ankara'da çekiliyor. Ankara’nın hemen hemen her semtinde çekimleri sürdürülecek olan dizinin çekimlerinde ilçe olarak Keçiören, Akyurt, Altındağ, Gölbaşı, Polatlı ve Sincan başta olmak üzere pek çok ilçeden yararlanıldı. Ancak Teşkilat dizisinin çekimlerinin sürdürüleceği ilçeler net bir şekilde resmi siteler tarafından açıklanmadı.

Ülkemizin başkenti ilk kez bu kadar büyük bir prodüksiyona ev sahipliği yaparken, MİT'in savaş teknolojisinde kullandığı bazı yöntemler de ilk kez bu dizi ile ekrana taşınacaktır.
Ankara'nın pek çok farklı semtinde çekilecek olan dizi bu akşam seyircilerin karşısına çıkacaktır.

MİT BİNASI KALE NEREDE?

MİT binası nerede sorusu gündeme geldi. TRT 1’de bu akşam ilk bölümü yayınlanan Teşkilat dizisi MİT’in arka planını anlatıyor. Diziyi izleyenler MİT hakkında merak ettiklerini araştırmaya başladı. En çok merak edilenler arasında ise MİT binası var. Diziyi izleyenler MİT binası nerede merak ediyor. Biz de haberimizde MİT binası hakkında detaylara değindik. Peki, MİT binası nerede? MİT’in yeni binası KALE Ankara’da mı, İstanbul’da mı? İşte detaylar....

MİT BİNASI "KALE" NEREDE?

MİT'in yeni binası İstanbul'da hizmete açıldı. Maslak'ta açılışı yapılan bina giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak düzeyde bulunuyor.

Söz konusu inşaatın Milli İstihbarat Teşkilatının fiziksel imkanlarını, istihbarı kapasitesiyle uyumlu hale getirme hedefi çerçevesinde Ocak 2020'de açılışını yaptığı ana karargah binasından sonra ikinci önemli açılış olduğu ifade edildi. Teşkilatın projeyi tasarlarken, tarihin her döneminde stratejik öneme sahip olan İstanbul'un istihbarı çalışmalar açısından oynadığı rolü dikkate aldığı kaydedildi.

ANKARA'DAKİ 'KALE'YE BENZER ŞEKİLDE İNŞA EDİLDİ

Ankara'daki "KALE" adlı binaya benzer şekilde yatay bir mimari ile inşa edilen binada, kompartımantasyon ve koordinasyon dengesi azami düzeyde gözetilerek ortak çalışmalar amacıyla çok sayıda toplantı salonu tasarlandı.

Modern ve akıllı bir bina olarak inşa edilen yapıda, yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de bulunuyor.

TEŞKİLAT DİZİSİNİN KONUSU

Dizinin konusu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın arka planını ekranlara taşıyan bir aksiyon ve macera türü içerecek. Giderek yoğunlaşan bir şekilde yabancı istihbarat servislerinin operasyonlarına maruz kalan ülkemizde, Ankara'daki SİHA fabrikasına bir terör saldırısı düzenlenir.

Saldırının yabancı istihbarat servisleri organizasyonu ile gerçekleştirildiği tespit edilir. Bu saldırıların üzerine MİT içinde çok gizli bir ekip kurulur. Bu ekip ülkesi için hayatlarından vazgeçerek saldırıların arkasındaki güçleri tespit edecek ve olağanüstü yöntemlerle ortadan kaldıracaktır.

TEŞKİLAT DİZİSİ SON FRAGMANI (Yeni Bölüm 2. Fragmanı) İÇİN TIKLAYIN!!!

TEŞKİLAT DİZİSİ KÜNYESİ

Yönetmen                                : Yağız Alp Akaydın
Yapımcı                                    : Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Yapım                                      : TIMS&B Productions
Senaryo                                   : Teşkilat Yazı Grubu
Müzik                                       : Atakan Ilgazdağ
Uygulayıcı Yapımcı                   : Fatmanur Sevinç
Görüntü Yönetmeni                 : Aras Demiray
Genel Sanat Yönetmeni           : Nilüfer Çamur
Oyuncular                               : Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtcu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say ve Yavuz Bingöl

TEŞKİLAT DİZİSİ OYUNCU KADROSU

‘Teşkilat’, ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçip kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken zorlu bir görevi kabul ederek, kelimenin tam anlamıyla “yer altına” inen ‘yedi vatan sevdalısının’ mücadelesini, fedakarlıklarını, adanmışlıklarını ekrana getirecek. İşte Teşkilat dizisinde o yedi kişiye canlandıracak oyuncular, isimleri ve karakterleri...

Teşkilat dizisinin oyuncularının isimleri ve karakterleri:

TEŞKİLAT DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ YER BAŞKENTİMİZ ANKARA'NIN KISACA TARİHİ

Ankara ilk çağlardan itibaren, farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü bir  coğrafya ve sürekli bir yerleşmeye sahne olan bir kent…  Bugünkü Ankara kentinin kapladığı bölge ve çevresinde yapılan araştırmalar sonucundaki arkeolojik buluntular, Paleolitik dönemden başlamak üzere, Neolitik ve Bakır Çağı boyunca bölgede devam eden toplu yaşamın kültür değerleri olarak kabul edilmişlerdir.  Dolayısıyla şehrin yerleşik düzeni çok eskilere dayanmaktadır fakat bütün arkeolojik bulgulara rağmen şehrin kim tarafından ve ne zaman kurulduğu kesin olarak bilinmemektedir.

Ankara ve çevresinin Hititler tarafından ele geçirildiği ve bölgede yerleşik düzene geçtikleri düşünülmektedir.  Mürted ovası yakınında Bitik’te bir Hitit yerleşmesi saptanmış ve yapılan kazıda eski Hitit dönemine ait bir yerleşim yeri açığa çıkarılmıştır. Ayrıca, Ankara’nın 60 km güneybatısındaki Gavurkale kalıntıları da Hitit döneminin izleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hititlerden sonra bölgeye, Frigler hakim olmuştur. Kentteki ilk önemli yerleşmenin Frigler döneminde olduğu tahmin ediliyor. Eski çağ kaynaklarında, efsanelerde, Ankara’nın kurucusu olarak Frig Kralı Midas kabul edilir.  Frigler, bölgeye “gemi çıpası” anlamındaki “Ankyra” ismini veriyorlar. Frigler’in başkenti olan Gordion, bugünkü Polatlı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yassıhöyük Köyünde yer almaktaydı.

Friglerden sonra, Ankara ve çevresi, Lidyalıların eline geçmiştir. Lidyalılardan sonra bölgede, Persler egemen olmuştur.  Lidya ve Pers döneminde, “Ankyra”ya  ilişkin bilgilerimiz sınırlı olsa da, dönemin tamamına ilişkin bilgiler, Ankara’nın önemini göstermektedir. Pers Kralı I. Dareios döneminde yapılmış “Kral Yolu”nun Ankara’dan geçmesi, kenti ticari ve askeri açıdan önemli merkezlerden biri haline getirmişti.

Makedonya Kralı Büyük İskender’in Doğu’ya yaptığı seferler sonucunda bölgede, Persler’den sonra Makedonyalılar hakimiyet kurar. Kaynaklarda, İskender’in, Gordion şehrinden geldiği ve bir süre bölgede ikamet ettiği belirtiliyor.

M.Ö. III. yüzyılda yöreye, Galatlar yerleşir. Ankyra, Galat akıncılarının bir boyu olan Tektosagların başkenti olur.

Roma İmparatoru Augustus’un M.Ö. 25’te,  Galatya’yı Roma egemenliği altına alması üzerine, Ankyra, Roma’nın eyaleti Galatya’nın başkenti olmuştur. Bu süreçte, bölge, önemli askeri bir üs haline gelir.

Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesinden sonra kent,  Doğu Roma İmparatorluğu’nun sınırları içerisinde kalmıştır. Ankara, Bizans döneminde de askeri ve lojistik önemini korumuştur. Bizans döneminde, birçok hakimiyet mücadelesine sahne olan Ankara, çeşitli hakimiyet kurma girişimlerine rağmen 1073’e kadar Bizanslıların hakimiyeti altında kalmıştır.

Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın 1071’de gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesinde kazandığı zafer ile Türklerin Anadolu’daki kitlesel yerleşimleri başlamıştır. Selçuklular, 1073’te, Malazgirt Zaferinden iki yıl sonra, Ankara’yı feth etmişlerdir. Malazgirt’ten sonra, kent birçok kez Selçuklular, Danişmentliler ve Bizanslılar arasındaki hakimiyet mücadelesine sahne olmuştur. Sultan Alaeddin Keykubat’ın hüküm sürdüğü dönem, Selçukluların en parlak devridir ve kentbu dönemde, büyük imar çalışmalarına sahne olmuştur.

Moğolların Anadolu’yu istilasının ardından, 14. yüzyıl başlarında kent İlhanlıların hakimiyeti altına girmiştir.  Kent, Osmanlılar’a geçmeden önce bir süre Ahiler tarafından yerel bir yönetimle yönetilmiştir.  Selçuklu Beyleri arasındaki güç savaşları ve Haçlı Seferleri sebebiyle sekteye uğrayan Türkleşme sürecinde önemli rol oynamışlar ve başta Ankara olmak üzere, Anadolu’nun Türkleşmesine katkıda bulunmuşlardır. 

Nihayet, Osmanlı topraklarına dahil olan Ankara,  bu dönemde de, sınır kenti işlevini sürdürmüştür.

Kentin “Ankyra” adı, İslami devirlerde “Engürü” ve “Angora” biçimlerinde karşımıza çıkarken,  kent, 1402 yılında Çubuk Ovasında yapılan Ankara Savaşı’na sahne olmuş ve Ankara bir süre Timur kuşatması altında kalmıştır. Timur’un  Anadolu’dan ayrılışından sonra, Mehmet Çelebi, Fetret Devri’nin sonunda padişahlığını ilan edince, Ankara’yı tekrar Osmanlı egemenliği altına almıştır.

Balkan Savaşı ve I. Dünya Savaşı sonrasında güç kaybeden Osmanlı Devleti’nin merkezinin İstanbul’da kalması tehlikeli görülerek başkentin Anadolu’da başka bir kente taşınması konusu gündeme gelmişti. 27 Aralık 1919’da Mustafa Kemal Paşa ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliyesi, Ankara’ya gelerek bir tebliğ ile tüm mebuslara toplantının Ankara’da yapılacağını duyurmuştu.

23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, hükümet merkezini Ankara olarak ilan etmişti ve Ankara, İstiklal Savaşı’nın idare edildiği bir merkez haline gelmişti. 13 Ekim 1923’te çıkarılan kanun ile Ankara resmen yeni Türkiye’nin yeni başkenti olarak ilan edildi. Böylece kentin bugünkü gelişiminin de önü açılmış oldu.

Milli Mücadele’nin sembol şehri Ankara’da, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanından sonra hızla imar çalışmalarına başlandı. Köklü bir tarihe ve zengin bir kültürel mirasa sahip, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu güzel ve kadim şehir, yapılan ilk imar çalışmalarıyla daha yeni ve farklı bir görünüme kavuşmuş oldu ve bir kent olarak gelişiminin ilk adımları atılmış oldu.

Yorum Yaz