tatlidede

TURSAB, Savur'u Turizmcilerin rotasına dahil ediyor!

TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, turizmde belirlenecek yeni rotalar arasına tarihi, mimari ve zenginliğiyle bilinen Savur ilçesinin de eklenmesini istedi.
  • 05.05.2023 16:15
TURSAB, Savur'u Turizmcilerin rotasına dahil ediyor!

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TURSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanlar toplantısı TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın başkanlığında Antalya'da gerçekleştirildi.

TURSAB'a bağlı 37 temsil kurulu başkanın yer aldığı toplantıda, bölge temsil kurulu başkanları kendi bölgelerinde yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Yapılan toplantıda Diyarbakır ve bölgede turizm ile ilgili talep ve önerilerini dile getiren TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, turizmde özellikle yeni rotaların belirlenmesi, konaklama süreleri ve tarihi alanların alt yapılarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Baturay, "Mezopotamya bölgemizde yeni turizm rotası belirlenirken bu rotaya İdil, Cizre ve Savur'unda eklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle de diğer bölgelerimizde yer alan bölge temsil kurullarımızın Bölgemize tanıtım gezileri planlanması istiyoruz" dedi.

Savur tarihi ve doğal zenginlileriyle turistlere göz kırpıyor!

Savur tarihi açıdan, M.Ö. 4000'lere kadar uzanmaktadır ve Hitit, Asur, Babil, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlçede pek çok tarihi eser ve yapı da bulunmaktadır. Bunlar arasında Artuklu dönemine ait Savur Ulu Camii, Zinciriye Medresesi ve Mor Yakup Kilisesi gibi dini yapılar ile Savur Kalesi, Süleymanlı Hanı, Çiftlik Konağı ve İmam Abdullah Türbesi gibi tarihi konaklar sayılabilir.

Doğal zenginlikleri açısından, Savur çevresi yeşil vadi ve tepeleri, verimli tarım alanları, pek çok nehir ve derenin birleştiği sulak alanlar, ayrıca Harzemşah Kervansarayı ve Ballı Köprü gibi doğal güzelliklerle çevrilidir.

Ayrıca ilçede yapılan yöresel el sanatları, özellikle dokumacılık ve kilim dokumacılığı gibi geleneksel el sanatları da ilgi çekmektedir.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz