tatlidede

Umut Koloş kimdir? Umut Koloş kitapları ve sözleri

Yazar Umut Koloş hayatı araştırılıyor. Peki Umut Koloş kimdir? Umut Koloş aslen nerelidir? Umut Koloş ne zaman, nerede doğdu? Umut Koloş hayatta mı? İşte Umut Koloş hayatı...
  • 02.02.2023 05:00
Umut Koloş kimdir? Umut Koloş kitapları ve sözleri
Yazar Umut Koloş edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Umut Koloş hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Umut Koloş hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Umut Koloş hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Umut Koloş kimdir?

İstanbul’da, 1982 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku yüksek lisans programını bitirdi. İlgisini ağırlıklı olarak hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi, hukuk antropolojisi, uluslararası hukuk kuramı ile siyaset felsefesi alanları ve özellikle ideoloji-hukuk, siyaset-hukuk, yaşayan hukuk, hukukun yapısal analizi konuları oluşturan yazarın “Hukuka Bakışta Başka Bir Boyut: Hukuk Fetişizmi”, “Mikro-İktidar İlişkileri ve Hukuk Öznesinin Teşekkülü”, “Foucault ve Hukuk Tartışmalarına Katkı: Dispositif Olarak Hukuk I” başlıklı çalışmaları ve çevirileri bulunmaktadır.

Umut Koloş Kitapları - Eserleri

  • Foucault İktidar ve Hukuk

Umut Koloş Alıntıları - Sözleri

  • Modern felsefenin en önemli düşünürüdür (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • "İnsan insanın kurdudur." (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • "Hukuk, özellikle 18. yüzyılda monarşik iktidara karşı yürütülen mücadelede bir silahtı." (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • Devlet iktidarı, toplumdaki diğer iktidarları belirleyen üst iktidardır. (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • İktidar sevimlidir. (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • “ Ben devletin önemsiz olduğunu söylemek istemiyorum; benim söylemek istediğim, iktidar ilişkilerinin ve tabii iktidar ilişkileri konusunda yapılması gereken analizin ister istemez devletin sınırlarını aştığı, aşacağıdır.” (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • İktidarın değişkenliği esastır. Toplumdan topluma değişmeyen, tarihin belli bir kesiti ile sınırlı olmaksızın tözsel olarak var olan belirli bir iktidar formu yoktur. (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • Cezaların amacı, ne duyarlı bir varlık olan insanı üzüp bunaltmaktır ne de daha önce işlenmiş olan bir suçu işlenmemişçesine yadsımak, yok saymaktır... O halde cezaların amacı, suçlunun kendi yurttaşlarına karşı zarar vermelerini engellemekten ve başkalarının benzer eylemlerde bulunmalarını önlemekten başka bir şey değildir. (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • “ İktidar neden hep bir hukuk sistemi olarak sunulur? Şu denecektir: Hukuk şüphesiz, Batı toplumlarında iktidarı maskeleme işlevi görmüştür. Bu açıklama tamamen yeterli görünmüyor. Hukuk Avrupa’da iktidarın monarşik biçimlerinin kurulmasında efektif bir araçtır ve yüzyıllardır siyasal düşünce hükümran ve onun hakları sorunu etrafında ele alınmıştır." (Foucault İktidar ve Hukuk)
  • “ Günümüzde artık sınır sorunu ortaya atılmıyor. Devletin halka anlaşma olarak önerdiği şey: ‘Güvence altında olacaksınız.’ Belirsizlik, kaza, zarar, risk olabilecek her şeye karşı güvence. Hasta mısınız? Sosyal güvenliğiniz var! İşiniz mi yok? İşsizlik ödeneğimiz var... Suça eğilimler mi var? Size on- ların ıslah edileceği ve sağlam bir polisiye gözetim güvencesi verilir!” (Foucault İktidar ve Hukuk)

Yorum Yaz