tatlidede

Vecdi Erbay kimdir? Vecdi Erbay kitapları ve sözleri

Şair, Gazeteci Vecdi Erbay hayatı araştırılıyor. Peki Vecdi Erbay kimdir? Vecdi Erbay aslen nerelidir? Vecdi Erbay ne zaman, nerede doğdu? Vecdi Erbay hayatta mı? İşte Vecdi Erbay hayatı...
  • 24.01.2023 22:00
Vecdi Erbay kimdir? Vecdi Erbay kitapları ve sözleri
Şair, Gazeteci Vecdi Erbay edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Vecdi Erbay hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Vecdi Erbay hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Vecdi Erbay hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1965

Doğum Yeri: Şenyurt, Mardin, Türkiye

Vecdi Erbay kimdir?

1965 Mardin, Şenyurt doğumlu. Üniversite eğitimini tamamlayamadı. Çeşitli dergilerde yazıları, şiirleri, öyküleri yayımlandı. On yıla yakın bir süre Özgür Gündem gazetesinin kültür sanat editörlüğünü üstlendi. Çeşitli yayınevlerinde çalıştı. Yayımlanmış iki şiir kitabı var: Kuşkular Zamanı (Toplumsal Dönüşüm Yayınları, 1997), Yaz Sayıklamaları (Piya Kitaplığı, 2003). Öykü kitabı Masalın Ölümü, 2006 yılında Agora Kitaplığı'ndan çıktı.

Şiir: Görülmüştür (şiir antolojisi, Aram Yay.), Türkiye Barışını Arıyor (Aram Yay.), General Electric (Halil İncesu'nun karikatür albümü, Aram Yay.) yayıma hazırladığı kitaplardan birkaçı. Oğlu Baran'la birlikte Diyarbakır'da yaşıyor ve İMC televizyonunun Bölge temsilcisi olarak çalışıyor.

Vecdi Erbay Kitapları - Eserleri

  • İnatçı Bir Bahar
  • Masalın Ölümü

Vecdi Erbay Alıntıları - Sözleri

  • Gizemli ve efsunlu sözdür şiir ve yürek yakıcıdır! Yürek yakıcıdır, kanatları sevgi ve haz dolu kelebek gibi yakıcı parıltının etrafında kimi zaman pervane kimi zaman divanedir. Bizim ülkemizde, duyulmamış şiirlerin ülkesinde... Şafak vakti günün dizi dizi şiir olduğu, ışığın ışığa bağlandığı, güneşin kucaklayan bir gülümsemeyle yükselirken ovaların, dağların, mekanların, yüreklerin, aşıkların yüzlerini altuni bir gülümsemeyle yıkadığı ülke... Bizim ülkemiz unutulmuş destansı şiirlerin ülkesi... Arjen Arî (İnatçı Bir Bahar)
  • Ticaretin ortaya çıkmasıyla para ortaya çıkar ve gitgide toplumda her şeyin yerini tutup insanların bütün etkinliklerinin amacı haline gelir. Para ve mülk edinmek için, toplumun bütünü için değil yalnız kendisi için, insan her türlü pisliğe bulaşır. Toplumun üyelerini birbirine düşmanlaştıran, onlardan insanların tabi hislerini alıp götüren mülk ve para insanın cevherinin yerine geçmiştir. (İnatçı Bir Bahar)
  • Ve onlar, her şeyimi aldıktan sonra, kendi dillerini verdi bana! O dil ki sadece bana yabancı değildi; ne ninem bu dilde konuşuyordu ne de kız kardeşim bu dili tanıyordu! Bu başka bir dildi;şarkılarımın ve ninemin beni uyutmak için her gece anlattığı masalların diline benzemiyordu. Ben bu dili, bahçesindeki direkte kırmızı bir bezin bulunduğu okulda tanıdım. O gün ilk kez karşılaştığım dil, kendi dilimi yasakladı bana ve bildiğim bütün masalları unutayım, bildiğim şarkıları mırıldanmayayım istedi... (İnatçı Bir Bahar)
  • Netewekî bindest ku zimanê xwe winda nekiribe, dişibe dîlekî ku mifta zindanê pê ra ye. Dilini yitirmemiş ezilen bir ulus, zindanın anahtarı kendisinde olan bir tutukluya benzer. C. Ali Bedirxan (İnatçı Bir Bahar)
  • Dilsiz milletinden dil sahibi bir millet yaratmayı kafasına koymuştu (İnatçı Bir Bahar)

Yorum Yaz