TÜVTÜRK

Karın ağırlığına dayanamayan ağaç yola devrildi

Mardin'de son 4 gündür aralıklarla etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, kent genelinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

  • 01.01.2026 14:05
Karın ağırlığına dayanamayan ağaç yola devrildi

Özellikle kırsal mahallelerde ve köylerde yolların kapanması nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, elektrik kesintileri de vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırıyor. Kar yağışının şehir merkezinde de etkili olmasıyla birlikte, kar birikintisi nedeniyle ağaç dallarında oluşan ağırlık, birçok ağacın devrilmesine neden oldu.

Ravza Caddesi'nde yaşanan olayda, yaklaşık 5 metre boyundaki bir çam ağacı, dallarında biriken yoğun karın ağırlığına dayanamayarak aniden yola devrildi. Ağacın devrilmesi sırasında yolda bulunan iki araç maddi hasar gördü. Şans eseri olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olayın ardından itfaiye ve trafik ekipleri hızla müdahale ederek, devrilen ağacı kaldırmak ve yolu trafiğe açmak için çalışma başlattı.

Image description

Yetkililer, kar yağışının devam etmesi nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, özellikle araç sürücülerinin yollarda tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca kapanan köy yollarının açılması ve elektrik kesintilerinin giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Mardin’de etkili olan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve yetkililerin uyarılarına uymaları önem taşıyor.

Image description

Editör: Neslihan Özkan

Yorum Yaz