diorex
Dedas

Hayat boyu öğrenen ve öğretenlerin sergisine büyük ilgi

Mardin'in Artuklu ilçesinde 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' kapsamında düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Yıl boyunca büyük emeklerle hazırlanan ürünler, kurum bahçesinde düzenlenen sergide görücüye çıktı.

  • 29.05.2025 17:40
Hayat boyu öğrenen ve öğretenlerin sergisine büyük ilgi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Artuklu Halk Eğitimi Merkezi tarafından sergi düzenlendi.

Serginin açılışına Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ile Eşi Zelal Eyyüpkoca, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Gözü, Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Çaltekin, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasır Duyan, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.

Protokol heyeti öğretmenlerin, usta öğreticilerin ve kursiyerlerinin yıl boyunca büyük emek ve özveri ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesti.

Davetliler stantları ziyaret ederek, gümüş işlemeciliği telkari sanatları, ebruli ve cam işleme sanatlarının yapım atölyelerinde işleme çalışmalar ve üretilen ürünlerin yapım aşamaları hakkında bilgi aldı.

Açılış programında konuşan Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, “Halk Eğitim Merkezlerinin toplumumuzun yaşamında önemli bir yeri vardır. Hayat boyu öğrenme merkezleri olan Halk Eğitim Merkezleri, 'beşikten mezara yediden yetmişyediye varana kadar' ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir.”dedi.

Kaymakam Öztabak, sergide çok güzel el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığını ifade ederek, emeği ve katkısı olan herkesi kutladı.

Misafirlerin onuruna yapılan ikramlar eşliğinde etkinlik, Müzik Dinletisi, Resim Sergisi ve atölye çalışmaları ile gün boyu devam etti.

Image descriptionImage descriptionImage descriptionImage description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz