Nikolay Ostrovski kimdir? Nikolay Ostrovski kitapları ve sözleri
Sovyet Yazar. Nikolay Ostrovski hayatı araştırılıyor. Peki Nikolay Ostrovski kimdir? Nikolay Ostrovski aslen nerelidir? Nikolay Ostrovski ne zaman, nerede doğdu? Nikolay Ostrovski hayatta mı? İşte Nikolay Ostrovski hayatı... Nikolay Ostrovski yaşıyor mu? Nikolay Ostrovski ne zaman, nerede öldü?

Doğum Tarihi: 1904
Doğum Yeri: Rusya
Ölüm Tarihi: 1936
Ölüm Yeri: Rusya
Nikolay Ostrovski kimdir?
Nikolay Alekseyeviç Ostrovskiy (16 Eylül 1904, Rovno - 22 Aralık 1936, Moskova), Sovyet yazar.
Bugünkü Ukrayna'nın Rovno bölgesinde bir köyde dünyaya geldi. Çocukluğu yoksulluk içinde geçti. Pek çok işte çalıştı. Kızıl Ordu saflarında iç savaşa katıldı. Yaralandı. Sağlığı ayakta çalışmasına elvermeyecek derecede kötüleştiği zaman kendisini yazmaya verdi. 1935 yılında Lenin Nişanı aldı. İç savaştan kalan yaralar ve hastalıklara karşı verdiği mücadeleyi 32 yaşında kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.
Pavel Korçagin
Ostrovskiy'nin en ünlü yapıtı olan Ve Çeliğe Su Verildinin başkişisi yazarın otobiyografik niteliklerini barındıran Pavel Korçagin'dir. Ostrovski sosyalizm ülküsünü, proleter ahlakı ve çalışma disiplinini Korçagin'de somutlamıştır. Bu karakter, döneminde Sovyetler Birliği'nde çok popüler olmuş ve sosyalist emeğin ve çalışma azminin sembollerinden birisi haline gelmiştir. 1956 yılında kitaptan yola çıkılarak Pavel Korçagin adlı bir de film çekilmiştir.
Nikolay Ostrovski Kitapları - Eserleri
- Ve Çelik Böyle Sertleşti
- Ve Çelik Böyle Sertleşti
- Fırtına Çocukları
- Ve Çeliğe Su Verildi
- Fırtınayla Gelenler
- Bu Hesapta Yoktu
- Fakirlik Ayıp Değil
- Seçilmiş əsərləri
Nikolay Ostrovski Alıntıları - Sözleri
- insanları tanımak güç. Dünya çok bozuldu. Bu dünyada yaşanmaz. (Bu Hesapta Yoktu)
- “İstersen yüz yıl yaşa ve durmadan oku, gene de öğreneceğin çok şey kalıyor...” (Ve Çeliğe Su Verildi)
- “Şu hayata bak, nasıl da yanar-döner bir hal alıyor bazen; bir anda zifiri karanlık, bir an sonra yine güneş gülüyor.” (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- …Buna hiç gelemem işte; birşey ya tam söylenmeli yada hiç söylenmemeli. (Bu Hesapta Yoktu)
- Siz de biliyorsunuz,fakir kişiler çok kötü durumda bugünlerde.Bütün kazanılan yiyeceğe gidiyor. (Fırtına Çocukları)
- “Dayak dolu, hakaret dolu acımasız hayatında, böylesine bir sevincin yer alabileceğini hiç düşünmemişti.” (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- Toprak köylülerin, fabrikalar işçilerin, efendiler darağacına, papazlar işkence çarkına… (Fırtına Çocukları)
- Ne çıkar yani? İşitirlerse işitsinler... Nasıl olsa çekip gideceğim buralardan!... Bu namussuz alayının ortasında, bu mağarada kakılıp kalmaktansa, gider yollarda kar temizlerim daha iyi. Hepsinin cebi parayla dolu bak. Bizi yük hayvanı yerine koyup kızları satıyorlar. Direnen bir kıza çattılar mı kapı dışarı ediyorlar gözlerini kırpmadan. Ne yapabilir sonra o kız? Nereye gider? Bütün bunları bir güzel hesap etmiş aşağılık köpekler: İşe aldıkları kadınlar daima, ya mülteci, ya evsiz, ya öksüz takımdan. Aç kalmadıkça kim satar kendini bir lokma ekmek için? Açlığa ve yoksulluğa güveniyor bu alçaklar!... (Ve Çeliğe Su Verildi)
- Şafağı olmayan gece, bir çırpıda sıcak bir Haziran gününün pırıl pırıl parlayan güneşiyle dolmuştu. (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- Ah bu dünya bana göre değil. İnsanlar çok bozulmuş. (Bu Hesapta Yoktu)
- İstersen yüz yıl yaşa ve durmadan oku, gene de öğreneceğin çok şey kalıyor... (Ve Çeliğe Su Verildi)
- Hayat bir kez verilir insana ve bu hayatı öyle yaşamalı ki, hiçbir amacı, anlamı olmadan yaşanan yıllar için insan utanç duymasın, miskin, pis pis heveslerle geçen günler için insanın yüzü kızarmasın ve hiç değilse ölürken kendi kendine diyebilsin ki: "Ben ömrümü, bütün gücümü dünyada en mükemmel olan şeye, insanın özgürlüğüne kavuşması için mücadeleye adayarak yaşadım." .. (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- “Hayat denen orospuyu yenmek için ne yaptın? Ne yaptın kırmak için bu demirden çemberi? “ Ve hüzünle cevap verdi kendine: “ Bu sefer her şeyi yaptım.” (Ve Çeliğe Su Verildi)
- İnsanın en paha biçilmez varlığı hayatıdır. Hayat bir kez verilir insana ve bu hayatı öyle yaşamalı ki, hiçbir amacı, anlamı olmadan yaşanan yıllar için insan utanç duymasın, miskin, pis pis heveslerle geçen günler için insanın yüzü kızarmasın ve hiç değilse ölürken kendi kendine diyebilsin ki: “Ben ömrümü, bütün gücümü dünyada en mükemmel olan şeye, insanlığın özgürlüğe kavuşması için mücadeleye adayarak yaşadım.” Yaşamak için acele etmeli. Durup dururken yapışan bir hastalık yada feci bir rastlantı hayata her an son verebilir. (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- Bütün dünyayı yangın sarıyor. (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- “Herkesi gülmeye davet eden bir gülüşle gülüyordu.” (Ve Çelik Böyle Sertleşti)
- Moskova'da başarı kazanmanın yolu nedir? Hiçbir iş görmeyeceksin ama çenen makas gibi işleyecek. Önemli olan laf etmek ve laf taşımaktır. (Bu Hesapta Yoktu)
- Yeryüzünde gerçek adaleti kuracak insanlar olmalı. (Fırtına Çocukları)
- Tutkunun sevincini de tatmıştı o, kaybedişin dehşetini de. (Ve Çeliğe Su Verildi)
- İnsanın en paha biçilmez varlığı hayatıdır. Hayat bir kez verilir insana ve bu hayatı öyle yaşamalı ki hiç bir amacı anlamı olmadan yaşanan yıllar için insan utanç duymasın, miskin, pis pis heveslerle geçen günler için insanın yüzü kızarmasın ve hiç değilse ölürken kendi kendine diyebilsin ki ;" Ben ömrümü, bütün gücümü dünyada en mükemmel olan şeye, insanlığın özgürlüğe kavuşması için mücadeleye adayarak yaşadım." Yaşamak için acele etmeli. Durup dururken yapışan bir hastalık ya da feci bir rastlantı hayata her an son verebilir. (Ve Çelik Böyle Sertleşti)