matesis
dedas

Sadık Erol Er kimdir? Sadık Erol Er kitapları ve sözleri

Akademisyen , Yazar Sadık Erol Er hayatı araştırılıyor. Peki Sadık Erol Er kimdir? Sadık Erol Er aslen nerelidir? Sadık Erol Er ne zaman, nerede doğdu? Sadık Erol Er hayatta mı? İşte Sadık Erol Er hayatı...
  • 27.06.2022 12:00
Sadık Erol Er kimdir? Sadık Erol Er kitapları ve sözleri
Akademisyen , Yazar Sadık Erol Er edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sadık Erol Er hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sadık Erol Er hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sadık Erol Er hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1975

Doğum Yeri: İslahiye

Sadık Erol Er kimdir?

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, sosyal bilimler, Felsefe, 2007-2011

Yüksek Lisans, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, sosyal Bilimler, Felsefe, 2002-2005

Lisans, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Fen-Edebiyat, Felsefe, 1996-2000

YAPTIĞI TEZLER

Doktora, "Gilles Deleuze'ün fark felsefesi: Bergson, Nietzsche ve Spinoza okuması", ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Ocak, 2011.

KİTAP ve KİTAP BÖLÜMLERİ

Er S. E., Ed., "Hegel Paris'te: Fransızların Hegel Okuması", Otonom Yayıncılık, İSTANBUL, 2016

Er S. E., "Fark ve Olumsuzun Tekrarı ya da Deleuze'ün Hegel'i", Hegel Paris'te: Fransızların Hegel Okuması, Sadık Erol ER, Ed., Otonom Yayıncılık, istanbul, ss.241-266, 2016

Er S. E., "Ziya Somar", Tanzimattan Günümüze Türk düsünürleri, Süleyman Hayri Bolay, Ed., Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.1613-1629, 2015

Er S. E., "Elias Canetti'de Yabancılaşma ve Ölüm", Felsefe ve Edebiyat, Ali Osman Gündoğan-Mustafa Günay, Ed., Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.377-386, 2014

Er S. E., Ed., "Heidegger Paris'te: Fransızların Heidegger Okuması", Otonom Yayıncılık, İSTANBUL, 2014

Er S. E., "Heidegger'in Nietzsche'sine Deleuzecü Bir Serh", Nietzsche Paris'te, er sadık erol, Ed., Otonom Yayıncılık, istanbul, ss.221-234, 2013

Er S. E., "Tanrının Ölümünden Insanın Arkeolojik Katline Ya da Foucault'nun Nietzsche'si", Nietzsche Paris'te [Fransızların Nietzsche Okuması], er sadık erol, Ed., Otonom Yayıncılık, istanbul, ss.291-310, 2013

Er S. E., Ed., "Nietzsche Paris'te: Fransızların Nietzsche Okuması", Otonom Yayıncılık, İSTANBUL, 2013

Er S. E., "Felsefi Nomadlık: Düsüncenin Yersizyurtsuzluguna Dair [Deleuzecü Bir Çerçeveleme])", Flanör Düşünce, Köse Hüseyin, Ed., ayıntı yayınları, istanbul, ss.45-58, 2012

Er S. E., "Gilles Deleuze'ün Fark Felsefesi", Çizgi Kitapevi Yayınları, KONYA, 2012

Er S. E., Ed., "Hiçliğn Doruklarında Cioran", Bilim Sanat Yayınları, ANKARA, 2006

Er S. E., "Emil Michel Cioran: Bir Alacakaranlık Düşünürü", Aralık, İZMİR, 2006

Sadık Erol Er Kitapları - Eserleri

  • Emil Michel Cioran
  • Gilles Deleuze'nün Fark Felsefesi
  • Nietzsche Paris'te

Sadık Erol Er Alıntıları - Sözleri

  • Dünyaya gelmek lanetlenmektir. (Emil Michel Cioran)
  • Deleuze göre Nietzche karşı kültürün şafağıdır. (Gilles Deleuze'nün Fark Felsefesi)
  • Cioran insanın hiçlik duygusuna vurgu yaparak, düzen yaratma gerekliliğinin nedeninden hareketle bir ifade peşine düşme saçmalığına eğilir. Çünkü ona göre biz, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kaostan yapılar ve sistemler inşa etmeye çabalayan mimarlarız ve yine biz mantıksal olarak dünyamız hakkında hakikati üretip “mutlak doğru”yu ve “bütünleştirici yüce teori”yi ararken, tecrübelerimizi nesnelleştirerek ve tanrılaştırarak yazıyoruz. Ama her şey anlamsızdır. (Emil Michel Cioran)
  • Ama her şey anlamsızdır. Bu yüzden anlamlı olmaya girişmek bile anlamsızdır. (Emil Michel Cioran)
  • "Bir sanatçı olarak kişinin Avrupa'da evi yoktur, paris hariç..." (Nietzsche Paris'te)
  • Yaşam bir anlama sahip değildir, asla olamayacaktır da. Yaşam sahip olduklarımızın tümüdür ama yine de o, hiçtir. (Emil Michel Cioran)
  • Bir yaratıcı haz uğruna çalışan biri değildir. Mutlaka ihtiyaç duyduğu için yaratır. (Gilles Deleuze'nün Fark Felsefesi)
  • Her birimiz, yalnızlığa karşı işlenen günah, yani insanlarla alışveriş tarafından yozlaştırılmaya yazgılı bir saflık dozuyla doğarız. Zira her birimiz, kendimize hasredilmiş olmamak için elimizden geleni yaparız. Bu durum mukadderatı değil düşmüşlük eğilimini andırır. Ellerimizi temiz ve kalplerimizi bozulmamış bir halde muhafaza etmekten acizdir; yabancıların terleriyle temas ederek kendimizi kirletiriz; tiksintiye aç ve bayağı hayran bir halde, toplu çirkefin içine gırtlağımıza kadar gömülürüz. Kutsal suyla dolu ummanları düşlediğimizde, artık oraya dalmak için çok geç kalmışızdır. İliğimize, kemiğimize kadar kokuşmuş olmamız, o ummana dalıp boğulmamızı engeller. Dünya yalnızlığımızı bozmuştur. Ötekilerin üzerimizde bıraktığı izler silinmez bir hale gelir. (Emil Michel Cioran)
  • Hiçbir şeyin olmadığını anladığımızda ebediyen mutsuz ve kurtulmuş oluruz. (Emil Michel Cioran)
  • Nıetzsche birçok kez, Montaigne, Voltaire ve Lâ Rochefoucauld'un felsefi dostluğunu Leıbniz, Kant ya da Hegel'inkine tercih ederek kendi ruhsal soyunun Ren'in batısında ikamet ettiğini hissetti. (Nietzsche Paris'te)
  • “İnan bana, dostum. En büyük olaylar, en şamatalı saatlerimiz değil, en sessiz saatlerimizdir.” (s.61) (Nietzsche Paris'te)
  • Saatler boyunca, başka saatleri bekleriz. Zamandan artık kaçmayan anları, bizi yeniden sağlığın vasatlığına ve tehlikelerinin unutuluşuna sokacak anları bekleriz. (Emil Michel Cioran)
  • Ama her şey bir yana sadece bir kez ölmemiş bir şair var mıdır? (Emil Michel Cioran)
  • Bir insanın başına gelebilecek en kötü şey doğmuş olmaktır; gerisiyse boştur. Bir kez doğduktan sonra ölüme doğru yol alıyor olmamızın hiçbir önemi yoktur. İnsan, doğduğu andan itibaren her şeyini yitirmiştir. Yaşamaksa sonucu belli olan bir savaşı sürdürmekten, yenilgiye yazgılı olduğumuz bir karmaşanın içinde bulunmaktan ibarettir. (Emil Michel Cioran)
  • Hiçbir şeyin henüz doğmağa tenezzül etmediği bir dünyaya dalıp gitmek, sonsuzca... bilincin istemeden sezinlediği dünyaya, oraya, varlığa bürünmemiş döl yatağına, benden önceki bir ben'in sıfır varlığının tadının çıkarıldığı dünyaya doğru hayali bir yolculuk... Doğmuş olmamak, sadece onu düşünmek, ne mutluluk, ne özgürlük, ne sonsuzluk! (Emil Michel Cioran)
  • Gereksiz yere acı çekmeyelim: kesin başarısızlıklar bazen yararlıdır. Onu karşılayın, sonra, hatta onu kutlayın: yalnızlığımız güçlenecek ve pekişecektir. Kaçış tünellerimizden birkaçını kapatın sonunda kendi başınıza kalırsınız, şu an bir yaşama sahip olma beyhudeliği olan sınırlarımızı ve görevlerimizi sorgulamak için daha iyi bir yerdeyiz. (Emil Michel Cioran)
  • “Nerede tükettin ömrünü? Bir hareketin hatırası, bir tutkunun işareti, bir maceranın parıltısı, güzel ve firari bir cinnet.. Geçmişinde bunların hiçbiri yok; hiçbir sayıklama senin ismini taşımıyor, seni hiçbir zaaf onurlandırmıyor. Iz bırakmadan kayıp gittin; senin rüyan neydi peki?" (Emil Michel Cioran)
  • Gerçek özgürlük, insanın doğmadan önceki yaşamındadır, insan doğarken her şeyiyle birlikte özgürlüğünü de yitirmiştir. (Emil Michel Cioran)
  • Yaşamak, sonucu belli bir savaşı sürdürmekten çok yenilgiye yazgılı olduğumuz bir karmaşanın içinde bulunmaktan ibarettir. (Emil Michel Cioran)
  • "İnsanlara yaptıklarına göre kıymet biçmedim asla. Her zaman ne olduklarına baktım. Huzursuz bir kapıcıyla yapılan sohbet, kendini beğenmiş, mağrur bir felsefeciyle yapılan sohbetten daha ilginçtir." (Emil Michel Cioran)

Yorum Yaz