diorex
life

HAMAS: Witkoff’un Gazze ziyareti bir propaganda gösterisidir 

HAMAS’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, “ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff’un Gazze ziyareti, halkımızı açlığa mahkûm etme konusunda ABD-israil ortaklığına karşı artan öfkeyi yatıştırmaya yönelik bir propaganda gösterisidir.” dedi. 

  • 01.08.2025 16:24
HAMAS: Witkoff’un Gazze ziyareti bir propaganda gösterisidir 

El-Rişk yaptığı açıklamada, “Witkoff, Gazze’de yalnızca işgalcinin kendisine göstermek istediğini görüyor ve süregelen felaketi Siyonistlerin yanıltıcı gözleriyle izliyor.” ifadelerini kullandı. 

"Gazze İnsani Kurumu" isimli kuruluşu, "Açları giyotini" olarak nitelendiren Rişk, "Witkoff, 'açların giyotininin' nasıl çalıştığını ve siyonist savaş makinesi için ölüm sahnesini nasıl hazırladığını asla göremeyecek," dedi.

Rişk: “Beyaz Saray’ın (Gazze’deki açlığı) uzun süre inkâr ettikten sonra kabul etmesi, işgalciyi kınamadan yapılmışsa, bu durum suçluyu aklamak ve tarihin en büyük suçlarından birine siyasi kalkan sağlamak anlamına gelir.” diye ekledi.

Bilindiği üzere sözde “Gazze İnsani Kurumu”, Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik saldırının başlamasından sonra, ABD tarafından finanse edilerek ve sahada işgal ordusuyla koordineli şekilde kuruldu. Bu soykırımcı kurum, abluka koşullarında yardım sağlamak için bir girişim olarak lanse edildi.

İLKHA

Yorum Yaz