Eric Emmanuel Schmitt kimdir? Eric Emmanuel Schmitt kitapları ve sözleri
Fransız Romancı, Oyun Yazarı ve Sinema Yönetmeni Eric Emmanuel Schmitt hayatı araştırılıyor. Peki Eric Emmanuel Schmitt kimdir? Eric Emmanuel Schmitt aslen nerelidir? Eric Emmanuel Schmitt ne zaman, nerede doğdu? Eric Emmanuel Schmitt hayatta mı? İşte Eric Emmanuel Schmitt hayatı...

Fransız Romancı, Oyun Yazarı ve Sinema Yönetmeni Eric Emmanuel Schmitt edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Eric Emmanuel Schmitt hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Eric Emmanuel Schmitt hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Eric Emmanuel Schmitt hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1960
Doğum Yeri: Lyon
Eric Emmanuel Schmitt kimdir?
Eric-Emmanuel Schmitt. Fransız romancı, oyun yazarı ve sinema yönetmeni. 1960 yılında Lyon’da doğdu. Müzik ve edebiyat okudu. 1980-1985 yılları arasında Ecole Normale Supérieure’de felsefe okudu. Schmitt’in Şişmanlayamayan Sumocu adlı romanı Doğan Kitap’tan çıkmıştır.
Eric Emmanuel Schmitt Kitapları - Eserleri
- Bayan Ming'in Hiç Olmayan On Çocuğu
- Şişmanlayamayan Sumocu
- Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler
- Yüzlerin Ötesini Gören Adam
- Bir Aynada Üç Kadın
- Mösyö İbrahim ve Kuran'ın Çiçekleri
- Oscar ve Pembe Meleği
- Milarepa
- Nuh'un Çocukları
- Adolf H.’nin Diğer Yaşamı
- Müsyö İbrahim və “Quran”dakı çiçəklər
- La nuit de feu
- Pilatus'a Göre İncil
- Le Visiteur
Eric Emmanuel Schmitt Alıntıları - Sözleri
- Ruh tıpkı bir gemi gibi, sadece bilinç denilen bir gözetleme direğine indirgenemez, köprü altında ambarlar hafızadır, atölyeler hayal gücüdür, makine dairesi iştahdır, zor ulaşılan bölümlere doğru inen koridorlar ve merdivenler ise rüyalarımızın düzensiz ışığıyla hafifçe aydınlanan sintine yerleri ve tamamen karanlığın hakim olduğu temelleri ihtiva eder. Sonuç olarak bilincin gözetleme direği, dünyadan gelen ile ambarlarımızın derinleri arasında bir yerde, ancak küçük, dışta, yüzeyde bir noktadır. (Bir Aynada Üç Kadın)
- Mən ərəb deyiləm, Momo, mən "Qırmızı Aypara"nın vətənindənəm. (Müsyö İbrahim və “Quran”dakı çiçəklər)
- "Az uyuyordu, rahatsız uyuyordu ve gitgide daha zor uyuyordu." (Şişmanlayamayan Sumocu)
- Düşünmeden öğrenmek gereksizdir; öğrenmeden düşünmek tehlikelidir. (Bayan Ming'in Hiç Olmayan On Çocuğu)
- Yani, ne insanlar ne de tabiat, öyle mi? Kimse benim acılarımı paylaşmayacak mı? (Adolf H.’nin Diğer Yaşamı)
- Yirmi yaşındayken yılları takmaz insan; kırkından sonra illüzyon bozulur; bir kadın kendinden gençleri gördüğünde yaşını hisseder. (Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler)
- İnsan doğasının nefret ettiği iki duygu vardır; minnettarlık ve suç ortaklığı. Kimse bunları uzun süre sürdüremez. (Bir Aynada Üç Kadın)
- Gurur için bir evliliği ayakta tutmak aşka değil, izzeti nefse boyun eğmektir. (Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler)
- Cümleler hislerle algılanabilecek olanın yüzeyinde dalgalanıyorlar. Sözcükler görüneni anlatırlar, görünmez olanı değil. Olağan deneyimden bahsederler, olağanüstü olandan asla. (Yüzlerin Ötesini Gören Adam)
- Bütün insanların aynı depreşe olmadıklarını düşünen büyük adamları gözlemliyordum.Onların bende olmayan bir yeteneğe sahip olduklarını sezmiştim:İnsanları ezme yeteneği. (Pilatus'a Göre İncil)
- Sevgiye olan susuzluğumu seksle bastırıyorum. Ama bağlanamıyorum. İki ya da üç kucaklaşmadan sonra, daha ileri gitmek, açılmak, karşındakini keşfetmek, ruhunu açıkça ortaya sermek gerekeceğini hissediyorum. Ruhu ortada biri olarak dolaşmaktansa kıçı açıkta dolaşmayı tercih ediyorum. (Pilatus'a Göre İncil)
- Ben hayatı var etmek istiyorum, ona maruz kalmak değil. (Bir Aynada Üç Kadın)
- "Bildiğini" iddia eden palavracıdan sakınırım...Tanrı'nın var olduğunu ya da yok olduğunu bilenden. (Yüzlerin Ötesini Gören Adam)
- Onu elinde tutanı aydınlatan bir mumdur tecrübe. (Bayan Ming'in Hiç Olmayan On Çocuğu)
- İnsanın içine attığı, açık ettiğinden daha ağır çeker. (Şişmanlayamayan Sumocu)
- Sessizlik, asla ihanet etmeyen bir dosttur. (Bayan Ming'in Hiç Olmayan On Çocuğu)
- "Mademki beni başka herhangi biri kadar seviyordu, daha fazla değil, bu demekti ki aslında beni sevmiyordu." (Şişmanlayamayan Sumocu)
- Aklın varlığın temel direğidir. (Mösyö İbrahim ve Kuran'ın Çiçekleri)
- Güzellik senin baktığın yerdedir. (Mösyö İbrahim ve Kuran'ın Çiçekleri)
- “İnsanın həyatı iki yerdə keçir: ayaqqabısında və yatağında”. (Müsyö İbrahim və “Quran”dakı çiçəklər)