matesis
dedas

Gale E. Christianson kimdir? Gale E. Christianson kitapları ve sözleri

Akademisyen Gale E. Christianson hayatı araştırılıyor. Peki Gale E. Christianson kimdir? Gale E. Christianson aslen nerelidir? Gale E. Christianson ne zaman, nerede doğdu? Gale E. Christianson hayatta mı? İşte Gale E. Christianson hayatı... Gale E. Christianson yaşıyor mu? Gale E. Christianson ne zaman, nerede öldü?
  • 29.05.2022 11:00
Gale E. Christianson kimdir? Gale E. Christianson kitapları ve sözleri
Akademisyen Gale E. Christianson edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Gale E. Christianson hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Gale E. Christianson hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Gale E. Christianson hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Gale Edward Christianson

Doğum Tarihi: 29 Haziran 1942

Doğum Yeri: ABD

Ölüm Tarihi: 28 Mart 2010

Ölüm Yeri: ABD

Gale E. Christianson kimdir?

Iowa ve Nebraska'da büyüdü, 1964'te Iowa Üniversitesi'nden siyaset bilimi alanında lisans, 1966'da Northern Iowa Üniversitesi'nden sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve 1971'de Carnegie Mellon Üniversitesi'nden tarih alanında bir DA aldı. 1971'de Indiana Eyalet Üniversitesi'nde fakülteye katıldı, 1979'da profesörlüğe yükseltildi, 1987 yılında Sanat ve Bilim Koleji'nin Seçkin Profesörü seçildi. 2003 yılında emekli oldu.

Uzmanlık alanı olan bilim tarihi konusunda çeşitli dersler verdi. Üniversitenin Araştırma Komitesi ve Genel Eğitim Konseyi dahil olmak üzere çeşitli üniversite ve meslek komitelerinde görev yaptı ve çok sayıda akademik yayın ve hibe ajansında eleştirmenlik yaptı. Indiana Eyaletinde Fakülte Senatosunda da aktif olarak görev yaptı.

Gale E. Christianson Kitapları - Eserleri

  • Isaac Newton ve Bilimsel Devrim

Gale E. Christianson Alıntıları - Sözleri

  • Şanslı Newton, bilimin mutlu çocuğu. Onun için doğa, rahatça okuyabildiği açık bir kitaptı. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Gerçekten büyük bilimsel zeka kendisini iki biçimde gösterir: birincisi özgün düşünce kapasitesinde; ikincisi, hem eski hem yeni bilginin büyük bir tasarım içinde onunla başa geçtiği, bir ilkenin öne çıkarılmasında. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Newton, matematikle ilgili çok önemli ilk bilimsel bildirisini, üniversite kapılarını kapatmazdan kısa süre önce, Mayıs 1665'te Cambridge'de oluşturmuştu.Çok daha gelişmiş ikinci bilimsel denemesini Kasım'da Woolsthorpe'ta ve öteki üçüncü hararetli yıl 1666 sırasında tamamladı.Çalışması, onun "fluxions" ya da sabit değişim oranlarına konu olan nicelikler dediği devrimci bir yöntemi içeriyordu.1666 sonunda, 24. doğum günü yaklaşan Isaac Newton, dünyanın bilinen en ileri matematikçisi olmuştu. Fluxion'ları ya da bizim şimdi dediğimiz haliyle toplam hesabı (calculus) ile, niceliklerin ve hareketlerin, içinde, değişmez ya da sınırlı olmayıp, kaynaklandığı süreçte dalgalandığı hatta gözden yok olduğu problemleri çözebilen matematikçiydi. Newton bununla, uzayda düşmekte olan bir cismin ivmesindeki en küçük değişiklikleri belirleyebiliyor, dönen bir cismin doğru yayını hesaplayabiliyor ya da yerde yuvarlandıktan sonra durmaya yaklaşan bir topta yavaşlamanın tam oranını ölçebiliyordu. Özetle, calculus, hem verilen bir cismin hızındaki en küçük -ya da Newton'un kendi deyişiyle "sonsuz küçük"- değişikliklere ilişkin problemleri çözmek için hem de onun uzayda geçtiği yolu saptamak için en etkili araçtır.Doğa ile ilişkilerimizde en büyük doğruluğa ihtiyaç olduğunu fark ettiği için,kendi terimleriyle ,doğa ile uğraşan matematiksel bir yöntem oluşturarak tüm ötekileri aşmıştı. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • 15 Mart Çarşamba günü, Newton, uzmanların yanıldıklarını bir kez daha kanıtladığı umutları yeşerterek toparlandı.Ama birkaç gün sonra 20 Mart sabahı birle iki arasında 84 yaşında ölünceye kadar bilinçsiz kalarak, komaya girdi.Şu sözleri söylediğinden bu yana çok geçmemişti, "Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum; ama kendime, büyük gerçek okyanusu bütün bilinmezliği ile önünde uzanırken deniz kıyısında sadece oynayan ve ara sıra bulunduğu daha pürüzsüz bir çakıl taşı ya da olağandan daha güzel bir deniz kabuğu ile oyalanan bir çocuk gibi görünüyorum." Gariptir, Newton'dan bu yana en büyük bilim adamı Einstein da kendisini çocukça sorular soran bir çocuk olarak resimlemişti:"Bir ışık ışınına binebilseydim dünya nasıl görünürdü?" Einstein, Sör Isaac Newton için şunları yazdı,"Şanslı Newton, bilimin mutlu çocuğu.Doğa onun için, harflerini çaba harcamadan okuyabildiği açık bir kitaptı." (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Ben Platon’un arkadaşıyım, Aristoteles’in arkadaşıyım; fakat en iyi arkadaşım gerçek. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Newton şanslı, bilimin mutlu çocuğu. Doğa onun için açık bir kitap gibiydi, kelimelerini hiç çaba harcamadan okuyabiliyordu. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Terk edilmiş çocuğun değişken bir ruh hali olduğu gibi, kin besliyor ve kendisine yanlış yapanlardan intikam almak için gerekirse yıllarca bekleyebileceğini söylüyordu. (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • Şanslı Newton, bilimin mutlu çocuğu. Onun için doğa, rahatça okuyabildiği açık bir kitaptı. Albert Einstein (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)
  • ”Başkalarından daha uzağı görebildiysem, devlerin omuzların da durduğumdandır.” (Isaac Newton ve Bilimsel Devrim)

Yorum Yaz