matesis
dedas

Afganistan İslam Emirliği'nden Filistin direnişine destek

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, İslam ülkeleri ve uluslararası toplumu, siyonist işgal rejiminin başlattığı saldırıları durdurması için derhal harekete geçmeye çağırdı.
  • 07.10.2023 19:36
Afganistan İslam Emirliği'nden Filistin direnişine destek

Dışişleri Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin aralıksız saldırılarına karşı HAMAS'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve sonrasında işgalcilerin başlattığı hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Filistinli mücahitlerin mücadelesinin haklılığına vurgu yapılan açıklamada, İslam ülkelerine ve uluslararası topluma; Filistin meselesinin, Filistinlilerin meşru haklarının tanınması temelinde çözülmesi için çalışmaya davet etti.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde son dönemde yaşanan olayları yakından takip etmekte olup bu olayların nedenini; siyonist israilliler tarafından mazlum Filistin halkının haklarının ihlali ve kutsal mekanlarını sık sık aşağılamasının bir sonucu olarak değerlendirmektedir.

İslam Emirliği, Filistin halkının özgürlüğünü ve Müslümanların kutsal alanlarına yönelik her türlü saldırıya karşı savunma ve direnişini meşru hakları olarak görmektedir.

Afganistan İslam Emirliği, Filistin halkının tarihi Filistin topraklarında bağımsız bir devlete sahip olma yönündeki meşru, tarihi ve yasal hakkını desteklediğini beyan eder. İslam ülkelerinden, İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan, uluslararası toplumdan ve özellikle bölgede nüfuz sahibi ülkelerden, israil işgal rejiminin masum Filistin halkına uyguladığı şiddeti durdurmasını ve Filistin meselesinin, Filistinlilerin meşru haklarının tanınması temelinde çözülmesi için çalışmaya davet ediyor."

İLKHA

Yorum Yaz