matesis
dedas

Bakan Özhaseki: Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracağız

Deprem bölgesi Malatya'da yapımı devam eden çarşı projesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapımını en kısa sürede tamamlayarak iş yerlerini esnaflarımıza teslim edecek, Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracağız." dedi.
  • 03.05.2024 19:06
Bakan Özhaseki: Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracağız

6 Şubat depremlerinin en fazla yıkıma neden olduğu illerden biri olan Malatya’da, kent merkezindeki çarşı projesinde inşaatlar yükseliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Malatya’ya geldi. Bakan Özhaseki, Akpınar bölgesinde yapımı devam eden çarşı inşaatında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şantiye yetkilileri, devam eden çalışmaları sunum eşliğinde Bakan Özhaseki’ye anlattı.

1'inci bölge olarak inşaat çalışmalarının yapıldığı Akpınar ile Turgut Temelli Caddeleri arasındaki alana, Emlak Konut tarafından toplam 5 bin 262 işyeri ve konut yapılacak.

Çarşı projesinde 668 adet konut da yer alırken, bunların 350 adedi 2+1, 318 adedi ise 3+1 olarak projelendirildi.

"Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracağız"

Yapılan ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde bir yandan konutlarımızın yapımını hızla sürdürürken bir yandan da şehrin merkezlerini tarihi ve kültürel dokusuna uygun şekilde inşa ediyoruz. Bugün Serhat Şehir Malatya’dayız. Malatya Merkez Çarşı’nın yapımına hızla devam ediyoruz. Proje alanında incelemelerde bulunarak gelinen son durumu değerlendirdik. İnşallah yapımını en kısa sürede tamamlayarak iş yerlerini esnaflarımıza teslim edecek, Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracağız." dedi.

Bakan Özhaseki’ye Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak eşlik etti.

İLKHA

Yorum Yaz