matesis
dedas

Bitlis'te "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi

Bitlis'te Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" temalı program düzenlendi. Programda işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma vurgu yapıldı.
  • 01.01.2024 11:54
Bitlis'te "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Ömer Işık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, sinevizyon gösterimi ve ilahilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Rıdvan Dalga, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke'nin fethi programına bu yıl Gazze'de yaşanan katliam ve soykırım nedeniyle "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" temasıyla düzenlediklerini belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Müslümanların parçalanmış durumuna dikkat çekerek, Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü fethederek, tüm dinlerin çok rahat yaşayabileceği, ibadet edebileceği bir hale getirdiğini hatırlattı.

AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, "Çok büyük bir sınavın verildiği, çok kıymetli bir dönemdeyiz. Bugün bizim halimiz, tavrımız, yarın ahirette bizim önümüze çıkacak. Bugün bizim halimiz, yaptığımız işler, yarın karşımıza çıkacak. O yüzden şunu söylüyoruz. O karınca misali, karıncanın ateşe su taşıdığı gibi, elimizden gelirse, malımızla, canımızla; elimizde gelmezse, dualarımızla destek vermekle mükellefiz." diye konuştu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Zahid Kuldaş, Kudüs davasının imani bir mesele olduğunun altını çizdi.

Kuldaş, "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs bugün ağlıyor ve Gazze onu savunmak, ona sahip çıkmak için her gün onlarca bebeğini, onlarca kadınını, onlarca gencini feda ediyor. Hazreti Muhammed aleyhisselatu vesselam ve hürmetine emanet verilmek üzere, Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesselem Peygamberlerin ruhaniyetine imamlık yaparak, bu emaneti kabul ettiler. Peygamber Efendimiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı bize emanet bıraktılar." dedi.

Kuldaş, "Eğer bir Müslüman toplumda insanların eğlenceleri, mazlumların kanını unutturuyorsa, o toplum gaflete düşmüştür demektir. siyonistler ve onların destekçileri, yardakçıları Aksa Tufanı'nda boğulacaklar." ifadesini kullandı.

Program siyer sınavında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

İLKHA

Yorum Yaz