matesis
dedas

Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek

ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini destekleyen Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze eylemlerine katılan öğrenci ve akademisyenlere uygulanan polis şiddetine tepki gösterdi.
  • 30.04.2024 16:02
Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden ABD'deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırıma karşı ABD'de Gazze eylemi yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlere düzenledikleri basın açıklamasıyla destek verdi.

Rektörlük binası önünde bir araya gelen, Filistin ve Türkiye bayrakları açan çok sayıda üniversite öğrencisi ilahiler seslendirdi, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Kur'an tilavetiyle başlayan basın açıklamasını öğrenciler adına Onur Durmuş okudu.

Durmuş, 7 Ekim Aksa Tufanı'nın insanlık tarihinin en vahşi katliamlarını ve yine insanlık tarihinin en şerefli ve sebatkar direnişlerinden birini tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini ifade etti.

Durmuş, "Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi, bugün de Gazze'de süregelen katliam ve direniş doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir furkan olarak karşımızda duruyor. Esfeli safilini zorlayan siyonistler, Filistin'de sadece bir halkı değil aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katlediyor. Batılı devletler ise bu katliama göz yummanın da ötesinde, israili açıktan desteklemekten çekinmiyor. Katil devleti soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD, Gazze'deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürüyor." dedi.

"İnsanlık vicdanı siyonizmi yenecek"

Gazze'de yaşanan olaylara vicdan sahibi her kesimden ve ülkeden karşı çıkılarak ses yükseltildiğine dikkat çeken Durmuş, yaptıkları eylemle Avrupa'da üniversitelerde gerçekleştirilen protestolara desteklerini yineleyerek, şunları kaydetti:

"Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete uğrattığı siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard'dan Yale'e, California'dan Texas'a kadar Amerika'nın önde gelen 25'e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan siyonist vahşeti lanetlenirken, diğer taraftan Amerika'nın israile verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenlere de destek veriyor. Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya zulmün membağı ABD'de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor. Bizler üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Adana'dan, Çukurova Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz. Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, insanlık vicdanı siyonizmi yenecek."

İLKHA

Yorum Yaz