diorex
life
Dedas

Duran: “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki deklarasyon, kalıcı barış için önemli bir aşama”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde imzaladıkları ortak deklarasyona ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

  • 09.08.2025 18:24
Duran: “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki deklarasyon, kalıcı barış için önemli bir aşama”

Duran, X hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu mutabakatın Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu girişimi memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadesini kullandı.

Açıklamasında, Türkiye-Azerbaycan dayanışmasının en somut örneğinin İkinci Karabağ Savaşı’nda görüldüğünü vurgulayan Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü bölgesel diplomasi sayesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki diyalogun güçlendiğini ve gelinen noktada önemli rol oynadığını kaydetti.

Duran, Ermenistan’ın savaş ve gerilim yerine barış ve diplomasinin daha faydalı olduğunu gördüğünü belirterek, “Aksine teşviklere rağmen barıştan yana tavır göstermiştir.” dedi.

Duran, son olarak, "Türkiye, önceden olduğu gibi bundan sonra da bölgede kalıcı huzur ve istikrarın sağlanması ve sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız  liderliğinde diplomatik girişimlerde bulunmaya, yapıcı girişimleri desteklemeye ve taraflarla yakın irtibatta olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Yorum Yaz