matesis
dedas

Ebeveynler Gazze'ye destek veren çocuklarının yanında yer aldı

Siyonist işgalcilerin Gazze'de uyguladığı soykırımı dünyaya duyurmak ve Gazze halkına sahip çıkmak için kermes düzenleyen imam hatip öğrencilerine velileri de destek verdi.
  • 15.12.2023 15:06
Ebeveynler Gazze'ye destek veren çocuklarının yanında yer aldı

Filistin'de yaşanan soykırıma karşı durarak kermes düzenleyen öğrencilere, velileri de destek oldu.

Her bir öğrenci velisi evde hazırladığı çeşitli yiyeceği kermesin yapılacağı alana getirerek, okul öğrencilerine ve okul dışından kermese katılan vatandaşlara ikram ederek, elde ettikleri geliri de Gazze'ye yollamak için ayırdı.

"Yerle bir eden bir zulüm var"

Bilal Taştan

Siyonistlerin yılladır işlediği zulmü dile getiren Bilal Taştan, "7 Ekim'den beri siyonist israilin Filistinli kardeşlerimize karşı uyguladıkları bir zulüm var. çocuk, kadın, sivil demeden hatta sığındıkları yer kilise olsa kilise demeden bombalayıp yerle bir eden bir zulüm var. Bu zulme karşı çocuklarımızın karınca misali kaşı durmaları bizleri son derece mutlu etmiştir. Bizler de veli olarak çocuklarımıza en güzel desteği vermeye çalışıyoruz. Rabim Filistinli kardeşlerimize tez zamanda zaferler nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin direnişi bu sefer israilin yanına kâr kalmamalıdır"

Hakim Karadağ

Müslümanların birlik olması gerektiğini dile getiren Hakim Karadağ, "Yaklaşık 80 yıldır Filistin'de devam eden bir israil zulmü var, bütün Müslümanların gözü önünde. Maalesef bu güne kadar dünyadan çok fazla bir ses çıkmadı. Bu sefer Filistin, Müslümanların biraz daha gündemine girmeye başladı. Umuyoruz ki Müslümanlar bu sefer birlik olurlar. Oradaki kardeşlerimizin direnişi bu sefer israilin yanına kâr kalmamalıdır. Müslümanların hepsi bu acıyı hissetmeli ve lanetlemelidirler. Sadece Müslümanlar değil  tüm insanlığın bu konuda daha duyalı olması gerekiyor. Çocuklarımız desteklerini ortaya koyuyor. İstiyoruz ki bu duyarlılık devam etsin. Bunu unutturmamamız lazımdır. Bunu eşlerimize, çocuklarımıza iyice öğretebilmeliyiz. Özellikle çocuklarımıza israilin zulmünü anlatmalıyız. Onlar bizden daha ileri bir vizyona sahip olmalıdır." şeklinde konuştu.

"Gazze halkının hakkının teslim edilmesini temenni ediyoruz"

Şevket Durgun

Gazze'de işlenen zulme dikkat çekmek istediklerini dile getiren  velilerden Şevket Durgun, "Filistin'deki zulmün ve yeryüzündeki bütün zulmün bitmesi için böyle bir etkinlik düzenledik. Gazze'deki kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek için bu kermesi düzenledik. Biz bütün dünyaya sesleniyoruz: Gazze halkının, hakkının teslim edilmesini temenni ediyoruz." dedi.

"Gazze'yi en iyi anlayanlardanız"

Gülşah Solgun

Yaşadıkları deprem nedeniyle Gazzelileri çok iyi anladıklarını dile getiren velilerden Gülşah Solgun, "Biz de yakın zaman da bir deprem yaşadık. Belki Gazze'yi en iyi anlayanlardanız. Yerimizden, yurdumuzda olmanın ne olduğunu az çok biz de anlıyoruz. Bize gelen Allah'tan geldi ama onlara gelen zulümle geliyor. Bu daha ağır bir durumdur. Biz imam hatipler olarak bu farkındalığı ortaya koymuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah o kardeşlerimiz kısa zamanda özgürlüklerine kavuşur." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Yorum Yaz