diorex
life

Elazığ'da maden ocağında göçük: 1 işçi hâlâ enkaz altında

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyü mevkiinde bulunan özel bir krom madeninde göçük meydana geldi.

  • 01.08.2025 17:06
Elazığ'da maden ocağında göçük: 1 işçi hâlâ enkaz altında

Göçükte, 4 işçi enkaz altında kaldı. Üç işçi sağ olarak kurtarılırken, bir işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, yaşanan göçüğün sadece bir kaza değil, yıllardır biriken ihmallerin sonucu olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün Palu’da, dün Alacakaya’da, daha önce Soma, Ermenek ve Amasra’da benzer acılar yaşandı. Her defasında aynı açıklamalar yapılıyor ama sonrası hep sessizlik oluyor. Bu olay, iş güvenliği politikalarının da çöküşüdür.”

Yapısal sorunlara dikkat çekilen açıklamada, devletin görevinin yalnızca olay sonrası müdahale değil, önleyici tedbirleri almak olduğu belirtildi.

HÜDA PAR, yaşananların takipçisi olacaklarını ifade ederek, sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İLKHA

Yorum Yaz