matesis
dedas

Esnafa fahiş fiyat tepkisi

Mardin'de bayram sürecindeki esnaf krizi devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Mardin'de turistlerin ortak dert yandığı nokta esnafların fahiş fiyatları ve kötü davranışları oldu.
  • 07.05.2024 21:11
Esnafa fahiş fiyat tepkisi

Bayram tatilinde Mardin'e gelen yerli ve yabancı bazı turistlerin, alışveriş yaptıkları ve yemek yediği işletmelerde karşılaştıkları fiyat farklılıklarına yönelik şikayetler artmaya devam ediyor.

9 günlük bayram tatilinde kente gelen turistler kişiden kişiye değişen fiyatlardan ve kötü yemeklerden dert yandı.

Mardin'in geçmişine, örf ve adetlerine yakışmayan davranışlar gören turistler artık çevrelerine eskisi kadar Mardin'i iyimser anlatmamaya başladılar.

sennurbarutcu isimli X kullanıcı hesabından yaptığı paylaşımda Mardin'de karşılaştığı durumu takipçileriyle paylaştı.

Kullanıcı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Turla Mardin’e gittik yakında ..... diye bir restorana götürdüler bir çorba 230tl berbat bir içli köfte 125 lira patlıcan dolması bir tane 480tl ödedim berbat bir yemekti .Elbette insanlar yurt dışına giderler!" 

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
08.05.2024 / 16:51

Bayram tatili sürecinde birinci cadde üzerinde bulunan ve tarihi ile övünen bir pastanede simitin tanesi 40tlden, kuru pastanin kilosu ise 450tlden satılıyordu. Bir de etiket yanılgısı oluşsun diye 500 Gr 225 TL şeklinde etiketlendirilmisti. Yerli halk olarak tabiki de elimdeki ürünleri geri bırakıp işletmeyi terk ettim. Fiyatlar hala aynı mı bilmiyorum ama Mardin'de en kaliteli pastane diye tabir edebileceğimiz yerde kilogramı 220 TL'ye satılan sıradan bir ürünün kilosu 450 TL'den satılıyor anlamak güç.

Image
Ziyaretçi
08.05.2024 / 16:43

Carsim pastanesi. Bayram tatili sürecinde 1 simiti 40 TLden kuru pasta kilosu 450 TLden satiyordu. Bilenler bilir Mardin'in en kaliteli pastanesinde bile kuru pastanin kilosu 220tlden satılıyor. Turistten bir kez kazanır ancak ben yerli halk olarak bir daha asla o pastaneyi tercih etmeyecegim ve tüm çevreme bu durumu anlatacağım.

Image
Ziyaretçi
08.05.2024 / 15:22

iyi oluyor böyle esnafa da dürüst esnaflar da aynı şekilde toptan gidiyor o can sıkıcı. zabıta işini mi yapıyor sanki veya ticaret müdürlüğü görevlileri. kimse işini düzgün yapmıyor. kontrol olmayınca da tabi böyle yapar vicdansızlar. ama ne oluyor gitmiyor kimse oraya ve onun gibilerine. böyle kötülüyorlar sosyal medyada

Image
Ziyaretçi
08.05.2024 / 09:28

ülkenin halinin açık bir örneği. aç gözlülük ve öngörüsüz ferasetsizlik hırs ... ne arasan var. işte fiyat pahalılığınının sebebi evvela insanoğlu... hükümete cıyaklamakla aptallık etmeye lüzum yok. insan ucuzladığı için hayat pahalı olur. insan pahalı olursa, hayat ucuzlar. bunu unutmayın.

Image
Ziyaretçi
08.05.2024 / 01:44

Kısa vadedeki kazancı, uzun vadede kaybetmeye tercih etmek? İnsanoğlunu aç gözlülük bitirecek.

Image
Ziyaretçi
07.05.2024 / 23:06

yetkililer adam gibi kontrol yapıp ceza yazsa bunlar olmaz

Yorum Yaz