matesis
dedas

Filistinli öğrenci Mehmed: Soykırıma rağmen bir gün topraklarımıza geri döneceğiz

Filistinli öğrenci Hüseyin Mehmed, "Dünyanın hangi ülkesinde olursak olalım bir gün topraklarımıza geri döneceğiz. Topraklarımızı işgalcilerden geri alacağız. siyonist rejim ve soykırıma rağmen hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz" dedi.
  • 06.05.2024 19:06
Filistinli öğrenci Mehmed: Soykırıma rağmen bir gün topraklarımıza geri döneceğiz

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliam ve soykırım devam ediyor.

Saldırıların ilk gününden beri İslam coğrafyasının birçok ülkesinde başlatılan çeşitli etkinlik ve eylemler Batı'ya da sıçradı. Başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki üniversite öğrencilerinin başlattığı eylemler, adeta küresel intifadaya dönüştü.

Bursa Teknik Üniversitesi öğrenci toplulukları "Gazze İçin Kampüsler Ayağa, Yaşasın Küresel İntifada" diyerek bir haftalık çadır nöbeti başlattı.

Çadır nöbetine katılıp destek veren Bursa Teknik Üniversitesi öğrencisi Filistinli Hüseyin Mehmed, duygu ve düşüncelerini muhabirine anlattı.

Müslüman ülkelerin, yaşanan soykırıma karşı sessiz olmalarının çok üzücü olduğunu söyleyen Filistinli öğrenci Hüseyin Mehmed, "İşgal edilen topraklarımızı geri alacağız. Biz Filistinliyiz, her zaman Filistin'de olacağız" dedi.

"siyonistlere ticareti kestiği için Türkiye'ye müteşekkiriz"

"Öncelikle aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun" diyen Filistinli öğrenci Hüseyin Mehmed, "Kendim Filistinli olup Türkiye'de okuyorum. Kendi fikirlerimizi, bakış açılarımızı ve görüşlerimizi söyleyebiliyoruz. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin genelinde polisler Filistin'e destek verenlere acımasızca saldırıyor. Öğrenci ve akademisyenleri tutukluyorlar. Türkiye'de kimse bize bu şekilde karışmıyor. Bize taraf olmayanlar da fikirlerimize saygı duyuyor. Türkiye'nin emeklerine sağlık olsun. Türkiye'de yapılan sergiler, yürüyüşler, ateşkes talepleri ve ticaretin durdurulması gibi konular için çok müteşekkiriz." dedi.

"İşgal edilen topraklarımızı geri alacağız"

Müslüman ülkelerin yaşanan soykırıma karşı sessiz olmalarının çok üzücü olduğunu söyleyen Mehmed, "Ne diyeceğimizi bilemiyorum. Kendimiz bile ne kadar yapsak şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Gazze'deki şehit olan 6 yaşındaki çocuk kadar olamayız. Allah'ın izniyle işgal edilen topraklarımızı geri alacağız. Elinden gelenleri yapanları biliyoruz. Yapamayanlar da yakında gerçekleri görecekler.  israilin örtmeye çalıştığı gerçekleri bir gün görenler bizleri destekleyecekler." diye belirtti.

"Biz Filistinliyiz, her zaman Filistin'de olacağız"

İşgal rejiminin Refah'a saldıracağı yönündeki haberlerin çok şaşırtıcı olmadığını belirten Mehmed, "Nekbe'de de aynısını yaptılar. 'Buradan çıkın şuraya gidin' deyip herkesi bir yerde toplayıp öldürüp soykırım yaptılar. Öldürmediklerini de başka ülkelere gönderiyorlar. Yeni bir ülke, vatan, pasaport ve hayat sunuyorlar. Bunlar hiçbir zaman işe yaramayacaktır. Biz Filistinliyiz, her zaman Filistin'de olacağız. Dünyanın hangi ülkesinde olursak olalım bir gün topraklarımıza geri döneceğiz. Topraklarımızı işgalcilerden geri alacağız. siyonist rejim ve soykırıma rağmen Allah'ın izniyle hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz