matesis
dedas

Hasan Saklanan için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Siyonist işgal rejimi tarafından Kudüs'te şehid edilen Türkiye vatandaşı Hasan Saklanan için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
  • 03.05.2024 16:26
Hasan Saklanan için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudüs'te şehid edilen Şanlıurfalı imam Hasan Saklanan için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı programı düzenledi.

Cuma namazı sonrasında Fatih Camii'nde düzenlenen programa, HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Eşin, İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik ve birçok partili ile Kudüs sevdalısı çok sayıda akademisyen, yazar ve vatandaş katıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan M. Şakir Direkçi, "Yarın şekillenecek olan tarihi bugün yaşayan insanlar belirliyor. Bunun farkında olmalıyız ki, her anımız yarın için bir tarihtir.  Birazdan Allah nasıp ederse biz şehidimizin cenaze namazını kılacağız. Şehidimiz sıradan bir şehid değildir. Malumunuz İslam tarihinde Uhud Savaşı yaşanmıştır. Uhud Savaşı'nda 72 tane şehid var. Bu şehitlerin arasında bir tane şehid vardır ki, yeri Medinelilerin kalbinde apayrıdır. Belki Uhud denildiğinde Hazreti Hamza akla gelir ama Medineliler için öyle değildir. Medineliler için Mus'ab Bin Umeyr akla gelir. Çünkü Mus'ab Bin Umeyr'in Medineli insanlara bir insanı çağrısı vardı. Medineli Müslümanlar Mus'ab'tan öyle bir mesaj aldılar ki, peygamber Medine'ye hicret ettiğinde, Müslümanlar azınlıktaydı ama insanlık musabın çağrısı ile İslamiyet'in onların insaniyetine koruyacağına itimat etti ve azınlıkta olan Müslümanlara yönetim hakkını verdi. Böylece kendilerini Müslümanlara teslim ettiler. Bugün biz Molla Hasan Hoca'nın gıyabi cenaze namazını kalacağız. Molla Hasan Hoca, Türkiye'den Filistin giderken aslında Filistin'e değil bize gitti. Filistin Filisin değildir. Filistin sensin, Filistin ümmettir, Filistin insanlıktır. Molla Hasan, ezilen insanlığı sahiplenmeye gitti. Bunu yaparken çıkardığı çakıyla bir şeyler yapamayacağını biliyordu. Ancak öyle bir Mus'ab'i mesaj verdi ki, hiçbir zalim sokaklarımızda, çarşılarımızda, pazarlarımızda hiçbir şekilde rahat dolaşmamaları, dolaşmalarına izin verilmemesi gerektiğini öğretti." dedi.

Direkçi, "Şehid molla Hasan'ın çocuklarının kameraya o mazlumca bakışı bence şehid molla hasanın çocuklarının mazlumca bakışı değildir. Onların bakışı ümmetin mazlumi bakışıdır. Şunu iyi bilelim ki biz çaresiz değiliz elimizde birçok imkân vardır. Bir tek eksikliğimiz vardır o da bizim Kuran'ın çağrısına kulak vermemizdir. Allah'u Teâlâ şehid hasanın çağışını çağrısını bize bir başlangıç eylesin. Hasan'ın şehadetini hem ümmet için hem de insanlık için yeni bir dönemin başlangıcı eylesin." diye konuştu.

Yaptığı konuşma sonrasında şehid için gıyabi cenaze namazını da kıldıran Direkçi, hem şehid için hem de Kudüs, Gazze ve ümmet için dua etti.

İLKHA

Yorum Yaz