matesis
dedas

HÜDA PAR Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Dursun projelerini anlattı

HÜDA PAR Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Yasin Dursun, hazırladığı 71 projeyi basın ve kamuoyuyla paylaştı.
  • 27.03.2024 16:42
HÜDA PAR Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Dursun projelerini anlattı

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten HÜDA PAR Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Yasin Dursun, İlke Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda projelerini anlattı.

15 Şubat tarihinde partisi tarafından Kırıkkale Belediye Başkan adayı olarak ilan edildikten sonra hep sahada temaslarda bulunduğunu belirten Dursun, "İnşallah Rabbim nasip ederse elimizden gelen hizmeti yerine getireceğiz. Kırıkkale'miz için yola çıktığımızda 'yükümüz kardeşlik, sevgi ve muhabbet' dedik. Bununla birlikte Kırıkkale'ye aynı zamanda HÜDA PAR misyonunu ve anlayışını kendimizle birlikte oraya taşımaya çalışacağız. Elhamdülillah sahadan da olumlu güzel tepkiler aldık. Esnaf ziyaretlerimizde halk ile yaptığımız temaslarımızda 'HÜDA PAR'ın buraya gelişini çok önemsiyoruz. HÜDA PAR'ın burada aday göstermesini olumlu karşılıyoruz. Çok güzel oldu.' diye belirtiler. Hatta daha önce yaptığımız esnaf ziyaretinde bir esnaf kardeşimiz bizi tebrik ederek 'Maşallah adayınızı gösterdikten hemen sonra sahalara inmeye başladınız.' diyerek bu konuda iyi bir performans gösterdiğimizi söyledi. Amacımız budur. Elhamdülillah bir davanın mensuplarıyız. Çalışmalarımızla birlikte insanlara kendi davamızı götürüyoruz." dedi.

"Belediye girişine 'Rüşvet alan da veren de melundur' Hadis-i Şerifini asacağız"

Kırıkkale için 1071 Malazgirt ruhuyla 71 proje ile hizmet etmeye çalışacaklarını aktaran Dursun, en önemli 4 projeleri hakkında şunları aktardı:

"Kırıkkale için 71 projemizi sosyal medyadan da paylaşacağız. Evvela şeffafa belediyecilik projemiz var. Şeffaf belediyecilik ne demektir? Biz belediyeyi kazandığımız takdirde belediyenin girişinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'in şu Hadis-i Şerifini asacağız; 'Rüşvet alan da veren de melundur.' Neden? Çünkü belediyeler halkın malıdır. Sadece ve sadece halkın hizmetinde kullanılmalıdır. Belediyenin malını yetimin malını koruyormuş gibi muhafaza edeceğiz. Bu şekilde hizmet etmeyi düşünüyoruz. Bu bizim en başat projemizdir. Bir diğer projemiz; Kırıkkale'nin su problemi olduğunu tespit ettik. Haneler musluktan temiz su içemiyor. Kırıkkale'miz için bütün hanelere musluktan temiz içilebilir su projemizi gerçekleştireceğiz. Yani arıtma cihazı ihtiyacı olmayacak. Kırıkkale'yi 50 yıl ileriye götürecek bir projemiz var. Hafif raylı sistem. Üniversiteyi içine alarak Kırıkkale'nin en ücra köşelerine ulaşım yapabilme imkanı elde edeceğiz. Kırıkkale'miz için bir başka projemiz şudur; Kırıkkale'nin dibinden Kızılırmak geçiyor. Şehrin en yakın olan kıvrımında önüne bir set koyacak şekilde suyun seviyesini yükselteceğiz. Etrafında güzel bir mesire alanı, oturma yerleri, kamelyalar oluşturacak şekilde hem yürüyüş parkı hem de rahat bir şekilde ulaşabileceğimiz bir park yapacağız. Gezinti göleti dediğimiz projemiz kapsamında yükselttiğimiz o su seviyesi içerisinde küçük bir iskele olacak ve bu iskeleden vatandaşlarımız su bisikletleriyle gezinti göleti içinde çocuklarıyla beraber gezebilecek ve vakit geçirecekler."

"Bütün Kırıkkale halkını 'Bu sefer HÜDA PAR' demeye davet ediyoruz"

Son olarak Dursun, "Kırıkkale'mizin güzel insanlarına selamlarımızı iletiyoruz. Bütün Kırıkkale halkını 'Bu sefer HÜDA PAR' demeye davet ediyoruz. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak eylesin. İnşallah HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışıyla bütün ilerimize ülkemize hizmet etmeye çalışacağız. Sizlere de çok teşekkür diyoruz. Sesimiz oldunuz. Projelerimiz duyurmak konusunda bizim için bir vasıta oldunuz. Ayrıca İlke Haber Ajansı'na da teşekkürlerimi buradan sunuyorum." ifadelerine yer verdi.  

Kırıkkale için 71 proje

Kırıkkale için 1071 Malazgirt ruhuyla 71 proje:

"Şeffaf belediyecilik, katılımcı belediyecilik, israfsız belediyecilik, yeşil masa projesi, akıllı kavşak projesi, hafif raylı sistem, katlı mekanik otopark, dijital belediyecilik, gençlik merkezleri, her mahalleye park ve oyun alanı, yerel amatör spor kulüplerine destek, güvenli yüzme havuzları, şehir girişlerine 3 şeritli gidiş-geliş yol projesi, Gazze-Kırıkkale kardeş belediyesi, güvenli evler-direçli şehirler, kentsel dönüşüm projesi, belediye hobi bahçesi projesi, köye dönüş destek projesi, belediye hayvancılık tesisleri, Kırıkkale et üretim merkezi, girişimciye yer tahsisi ve vergi harcı desteği, çiftçiye ata tohumu destek paketi, çiftçiye mazot desteği, Kızılırmak gezinti göleti projesi, gıda yardım kartı, doğalgaz destek paketi, kırmızı et destek paketi, güvenli sokaklar projesi, kırtasiye yardımı, özel gereksinimli vatandaşlara destek paketi, ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerine kantin yardımı, genç kart, öğrencilere her ay 15 GB internet, servis ücreti yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere elektrik yardımı, yaşlı kişisel bakım evleri, aile manevi danışmanlık projesi, anne adayı danışmanlık ve eğitim, hoş geldin bebek projesi, süt ve bebek bezi yardım paketi, bebek kütüphanesi, evlenecek gençlere beyaz eşya destek paketi, belediye atölyeleriyle üreten belediyecilik, evli öğrencilere kira ve eğitim desteği, evli öğrenci yurtları, üniversite öğrencilerine burs, içilebilir sağlıklı musluk suyu, hane sayısına göre su desteği, hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak projesi, aşevleri projesi, modern hasta refakatçi misafirhanesi, atık su arıtma tesisleri, köprülü kavşak projesi, el emeği satış çarşıları, aydınlık sokaklar projesi, kitap cafe projesi, güneş enerjisi projesi, rüzgâr enerjisi projesi, katı atık bertaraf tesisleri, elektrikli toplu taşıma araçları, mesire ve piknik alanları, Kırıkkale büyük kongre merkezi, 500 bisiklet ve güvenli bisiklet yolu, bağımlılıkla mücadele bilinçlendirme çalışması, kadınlara has pembebüs uygulaması, belediye çalışanlarına asgari değil insani ücret, Kırıkkale teknoloji merkezi, Kırıkkale uzay araştırmaları merkezi, ucuz konut edindirme projesi, evim projesi ve mahalle kültürü imar projesi."

İLKHA

Yorum Yaz