diorex

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Şırnak'ta bu yıl 3. kez düzenlenen Hz. Nuh’u anma programı, Cizre Hz. Nuh Camii ve makamında başladı.

  • 04.07.2025 16:42
Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Hz. Nuh’u anma programı, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. İki gün sürecek anma programının ilk bölümü Cizre’de düzenlenirken, ikinci gün etkinlikleri Cudi Dağı’nda devam edecek.

Cudi Dağı’nın Sefine bölgesinde, Nuh’un gemisinin indiğine inanılan noktada Hazreti Nuh Camii’nin temeli atılacak.

Cizre’de Nuh Peygamberin mezarının bulunduğu Nuh Peygamber Camii'ndeki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cuma namazına müteakiben Hz. Nuh'un makamı ziyaret edildi.

Vali Birol Ekici, Cudi Dağı’nda yapılacak program ile ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve heyecanla beklediğimiz gün geldi. Bugün, Cudi’de Hz. Nuh’u anma merasimimizi, burada, Hz. Nuh’un makamında başlatıyoruz. Bugünkü programımızı icra ettikten sonra, yarın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ile hep birlikte, insanlık tarihi boyunca kutsal sayılan ve insanlığın yeniden doğuşunu, dirilişini ve dünyaya yeniden yayılışını simgeleyen Cudi Dağı’nda, geminin durduğu Sefine bölgesinde Hz. Nuh’u anma merasimi düzenleyeceğiz. Bu yıl, bu merasimin 3. yılını düzenliyoruz. Bu merasim, insanlık tarihi boyunca belki de binlerce yıldır yapılan bir gelenektir. Yarın, 10 Muharrem; anlamlı bir gün. Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla güzel bir program icra edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Cudi Dağı Sefine bölgesinde Hz. Nuh Camii'nin temeli atılacak”

Şırnak halkını merasime davet eden Vali Ekici, “Beni en çok heyecanlandıran ise, yarın Cudi Dağı tepesinde Hz. Nuh Nebi Camisi’nin temel atma törenini hemşerilerimle birlikte icra edecek olmamızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik projesinin tezahürü olan terörsüz Türkiye hedefimiz var. Bugün Irak’tan da misafirlerimiz var. Hep birlikte, bu bölgede binlerce yıldır yaşayan insanların birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ve barışını göstermek için gayret göstereceğiz. Bunun sembolü olarak da yarın, Cudi Dağı Sefine bölgesinde caminin temel atma törenini birlikte gerçekleştireceğiz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İLKHA

Yorum Yaz