matesis
dedas

İstanbul'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde İslam ümmetine "cihad" mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İstanbul'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde Müslümanların, cihadı her yönüyle ikame etmesi gerektiğine dikkat çekilerek önemli mesajlar verildi.
  • 05.05.2024 18:42
İstanbul'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde İslam ümmetine "cihad" mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul Yenikapı'da, "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Bir haftadır şehrin birçok noktasında asılan branda ve afişlerin yanı sıra dağıtılan el ilanları ile İstanbul halkı etkinliğe davet edildi.

Etkinliğin yapılacağı Yenikapı Miting Alanı'nda ise dün sabah saatlerinde ise platform kurulumu ve kermes hazırlıkları da gecenin geç saatine kadar devam etti.

Sabah saatlerinde alınan yoğun güvenlik önlemleri ile peygamber sevdalısı halkı ağırlamayı bekleyen alanın farklı noktalarına şehid Salih Aruri, Yasin Börü, Aytaç Baran ve Hasan Saklanan'ın yanı sıra, Filistin direnişinin sembol ismi haline gelen Ebu Ubeyde'nin pankartları asıldı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, okunan Mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, bu yılkı mesajı paylaşıldı.

Gazze ve Filistin merkezli 9 mesajda, "kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın, askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi" olduğuna dikkat çekildi.

Mesajda, Hazreti Muhammed'in cihad, adalet, merhamet, ilim başta olmak üzere tüm alanlarda "önder" olduğu vurgulandı.

Göktaş Hoca: Eğer biz yüz çevirirsek, cihattan kaçarsak Allah yerimize başkalarını getirir

Etkinlikte ilk olarak konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, şunları kaydetti:

"Rahmet, kılıçla beraberdir. Kılıcın olmadığı yerde rahmet yoktur, uyuzluk vardır. Özellikle merhamet kılıçla olduğu zaman geçerlidir.

Üsve-i Hasene (En güzel örnek) nerede geçiyorsa Kur'an'da orda cihat vardır. Bu peygamber cihat ile geldi, cihat için geldi. Onun ümmeti de ona ayak uydurmak zorundadır. Ona inananlar cihat peygamberine ayak uydurmak zorundadır.  Uymazsa Allah uyarıyor: 'Eğer O’ndan yüz çevirecek olursanız, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar.' Bunu, sahabiye söylüyor Allah, böyle uyurıyor. Hatta sahabe şaşırıyor. 'Dönecek miyiz yolumuzdan' diyor. Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Allah bizim yerimize başkalarını getirebilir. Allah hep bizimle birlikte olmaya mecbur değildir. Eğer biz yüz çevirirsek, cihattan kaçarsak Allah yerimize başkalarını getirir."

Tekruri: Aksa Tufanı bugün yenilikleri ile beraber ortaya çıkıyor.

Ardından konuşan Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri ise, "Allah'u Teala mümin kullarına cihadı farz kılıyor. Gazze'deki kardeşlerimizin başlatmış olduğu Aksa Tufanı'da Allahu Teala'nın bu emrini eda etmek niyetiyle gerçekleştirildi. Gazze'deki mücahit kardeşlerimiz Allah ve Resulünün emrini ifa ediyor." ifadelerini kullandı.

Dr. Nevvaf Tekruri, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim! Aksa Tufanı sadece müminler ile münafıkları birbirinden ayırmadı. Kalbinde zerre kadar iman olanları da bizlere gösterdi. Bugün Amerika'nın üniversitelerinde ve sokaklarında da Gazzeli mücahitlere destek verildiğini görüyoruz, müşahede ediyoruz. Biz de bugün buradan, bu meydandan, Amerika'daki üniversitelerde ve sokaklarda insanlığını yitirmemiş olanları selamlıyoruz. Siyonist işgal rejiminin yaptıklarına kendi devletlerinin ortak olmasını istemeyen vicdan sahibi insanları buradan tebrik ediyoruz. Aksa Tufanı bugün yenilikleri ile beraber ortaya çıkıyor. Bugün hem ABD'de hem de Batı'da insanlığını kaybetmemiş insanların ortak noktada buluştuklarını görüyoruz. Peygamber Efendimizin zamanında nasıl ki iyiler kendi arasında Hilfü'l-Fudûl sistemini oluşturmuşsa bugün de vicdan sahibi insanlar Aksa Tufanı'nın ardından aynı masa etrafında oturma ve konuşma imkânı buldular. Bugün Hilfü'l-Fudûl'un karşısında duran, kendini Müslümanlardan gösteren ama Aksa Tufanı ile birlikte gerçek yüzü ortaya çıkan ve siyonist işgal rejimi ile birlikte aynı safta yer alan insanları da gördük, bunların da gerçek yüzü ortaya çıktı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, İstanbul'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliği Halime Guyuldar'ın okuduğu şiir, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

Yorum Yaz