matesis
dedas

Kızıltepe'de newroz kutlandı

Dem Partisi tarafından Kızıltepe Otogar Meydanı’nda newroz kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamaya gelen çok sayıda kişi, yöresel ve ulusal kıyafetleriyle geldi. Programa katılan vatandaşlar çalınan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.
  • 20.03.2024 15:43
Kızıltepe'de newroz kutlandı

Newroz kutlamasına DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Saliha Aydeniz ve George Aslan, DEM Parti Mardin İl Eş Başkanları Mihdi Tunç ve Necla Acıbuca, Kızıltepe Belediye Eş Başkan Adayları Hamdiye Turgay ve Zeyni İpek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmacılardan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ise, konuşmasına Kızıltepe halkının Newrozunu kutlayarak başladı. Türk, Newrozun tarihi önemini hatırlatarak, Demirci Kawa’nın Dehak’ın zulmüne karşı Newroz ateşi yaktığını ifade etti. Türk, “Şimdiki Kawa Mazlum Doğan Amed Zindanında 3 kibrit çöpüyle newroz ateşi yaktı ve yaşamını newroz için feda etti. Mazlum Doğan’ı minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Türk, Newrozun barış ve demokrasiye vesile olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Daha sonra yerel sanatçılar sahne alarak, ezgilerini seslendirdi. Çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz