matesis
dedas

Mardin, iki bin sporcuyu ağırlıyacak

Bu yıl 8. düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları’nın tanıtım toplantısı Mardin’de yapıldı.
  • 18.06.2013 12:13
Mardin, iki bin sporcuyu ağırlıyacak
Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ile Kamu Kurum Müdürlerinin yanı sıra etkinliğe sponsorluk yapan yüklenici yerel işletmelerin temsilcilerinin hazır bulunduğu tanıtım toplantısı Mardin Reyhani Kasrında gerçekleştirildi.

GAP Yaz Oyunları olarak da adlandırılan etkinliğin 2-7 Temmuz tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirileceğini kaydeden Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını, kentin tanıtımına önemli katkılarda bulunacak olan oyunları düzenliyor olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyduklarını söyledi.

"22 ŞHİRDEN 2 BİN SPORCU GELİYOR"

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ile birlikte etkinlikle ilgili teknik bilgiler veren Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve sporcuların katılacağı kortejin yürüyüşüyle açılış seremonisiyle başlayacak olan etkinliğin 10 ayrı branşta 22 ilden 2 bine aşkın sporcu ve spor insanının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Ana sponsorluğunu Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından üstlenilen etkinliğin Mardin il merkezindeki spor tesislerinin yanı sıra Kızıltepe ve Midyat ilçelerinde gerçekleştirileceğine işaret eden Vali Dr. Ahmet Cengiz,“Atletizm, Badminton, Güreş, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Judo, Taekwandoo, Masa Tenisi ve İşitme Engelliler Futbol branşlarında; Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere toplam 22 İlden, 2000 kadar sporcu, idarecinin bu spor şenliğine katılması bekleniyor.. Başka bir ifade ile dile getirirsek eğer, Türkiye’deki spor camiasının dörtte biri bir hafta boyunca Mardin’de olacak. Yapılacak yarışmaların sonunda derece giren sporculara ve antrenörlerine Spor Toto’nun sponsorluğunda ödül mevzuatına göre çeşitli ödüller verilecektir. Bu ödüller Cumhuriyet Altını karşılığı olarak yaklaşık 400 bin TL tutarına tekabül edecektir.”

Mardin’in bugüne kadar bir çok büyük etkinliğe başarıyla ev sahipliği yaptığını bu etkinliğin de daha önce düzenlenen büyük organizasyonlarda olduğu gibi başarıyla gerçekleştirileceğinin sözlerini ekleyen Vali Cengiz, kentin tanıtımına büyük katkılarda bulunacak olan etkinlik kapsamında yapılacak müsabakalara Mardin halkının da ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.

Vali Cengiz, etkinliğin düzenlenmesi için katkıda bulunan yerel sponsorlar, Reyhani Kasrı Oteli, Kasem Turizm, Fov Ajans, Mardin Fotoğraf Derneği’nin yetkililerine teşekkür ederken oyunlara katkıda bulunacak başka firmalardan da desteklediklerini söyledi.

Yorum Yaz