matesis
dedas

Midyat’ta asırlık bayramlaşma geleneği büyük bir katılımla yaşatılıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı kentlerde asırlardır süren bayram geleneği Mardin'in Midyat ilçesinde de yaşatılmaya devam ediliyor.
  • 13.04.2024 13:05
Midyat’ta asırlık bayramlaşma geleneği büyük bir katılımla yaşatılıyor

Midyat’ta, Şahinler Ailesi’nin bir asırdır geleneksel hale gelen dini bayramlaşma merasimi, bu sene Ramazan Bayramı’nda büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Bölgenin saygın kanaat önderlerinden olan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, aile büyüğü Midyat'ın önemli kanaat önderlerinden Şeyhmus Şahin ve aile bireyleri ile birlikte Ulu Cami Mahallesi’ndeki Şahinler Konağı’nda Midyat merkez, köy ve beldeler başta olmak üzere, çevre il ve ilçelerden bayramlaşma için gelen misafirlerini kabul etti.

Başkan Veysi Şahin, her bayram farklı bir atmosferde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine gelen Müslüman, Süryani ve Ezidi misafirlerle tek tek bayramlaşarak asırlık geleneği yaşatıyor.Her yıl dini bayramlarda geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreninde bu sene de geniş bir katılımla tam bir dayanışma ve kaynaşma örneği sergilendi.

Veysi Şahin, bayramlaşma ziyareti için gelen sevenleri, dostları ve akrabaları ile tek tek kucaklaştı, yakından ilgilendi ve sohbetler etti.Bayramlaşmaya katılan Süryaniler, Yezidiler, Kürtler, Türkler ve Araplar'dan oluşan yüzlerce kişi de geleneksel bayramlaşma merasiminde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmenin mutluluğunu yaşarken, uzun zamandır birbirlerini göremeyen, hasret kalan dost ve akrabalar da bayram vesilesiyle sohbet edip özlemlerini giderme olanağı buldular.

Bayramlaşmaya katılanlara, şeker ikramının yanı sıra Kavurma, Pilav ve ayrandan oluşan yemek ikramı da verildi. Kaynak: Midyat’ta Asırlık Bayramlaşma Geleneği Büyük Bir Katılımla Yaşatılıyor.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilirBir 2 kişi, Ağlama Duvarı ve yazı görseli olabilirBir 7 kişi ve ağaç görseli olabilirBir 5 kişi ve çocuk görseli olabilir

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz