matesis
dedas

Peygamber mesleği: Çobanlık

Dünyanın en eski mesleklerinden biri olan Çobanlık mesleğini anlatan İsa Dağ, zaman zaman zorluklar yaşadıklarını ama tüm zorluklara rağmen zevkli bir işleri olduğunu söyledi.
  • 30.04.2024 17:06
Peygamber mesleği: Çobanlık

Yılın belli mevsimlerinde yaylalarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürülerinin bakımlarıyla ilgilenen çobanlar, çobanlık mesleğini mikrofonlarına anlattılar.

Çobanlık mesleğinin zor yanlarının olduğu kadar zevkli ve güzel geçen vakitlerinin de olduğunu belirten çobanlar, meslekleri sayesinde çok şey öğrendiklerini kaydettiler.

"Dünyanın en eski mesleklerinden olan çobanlık"

Çobanlık mesleğinin kendisine çok şey öğretiği belirten Çoban İsa Dağ, "Önce altını çizerek söylemek isterim ki çobanlık mesleği, herkesin yapamayacağı kadar zor ve herkese nasip olmayacak kadar değerli bir meslektir. İnsana sabrı, kazancının kıymetini, doğayı, bitkileri ve hayvanları sevmeyi öğretir." ifadelerini kullandı.

"Çoban hep yalnız adamdır, her şeyden önce ailesinin değerini öğrenir"

4 yıldır çobanlık yaptığını ve mesleğinden zevk aldığını ifade eden Dağ, "Yaklaşık 4 yıldır çobanlık mesleğini yürütüyorum. Çobanlık mesleğinin zorlukları var. Özellikle yağmurlu havadan çok etkileniyoruz. Hastalanan hayvanlar oluyor ilgileniyoruz, ilacını takip ediyoruz. İlaç verdikten sonra otlamasına dikkat ediyoruz, eğer istenilen seviyeye ulaşmasa ve yemesi iyi noktaya gelmese bu defa başka ilaç veriyoruz. Tabi zorlukları ile birlikte güzellikleri de var. Yayladasın, doğa ile baş başasın ve sayamayacağınız birçok güzellik bu meslekte sizi mutlu ediyor. Sabah saat 06.00 gibi hayvanları yaylaya götürüyoruz, akşam 21.00 gibi artık hayvan yorulmaya başladığında köye geri getiriyoruz." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz