matesis
dedas

Reisi: Filistin, insanlığın ilk meselesi haline geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Bugün Filistin insanlığın ilk meselesi haline gelmiş ve dünyadaki tüm özgür insanlar Filistin halkının mazlumluğunun farkına varmışlardır" dedi.
  • 14.01.2024 14:22
Reisi: Filistin, insanlığın ilk meselesi haline geldi

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Uluslararası "Aksa Tufanı ve İnsanlık Vicdanın Uyanışı" Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Filistin meselesinin İslam ümmetinin en önemli meselesi olduğunu belirterek, "Bugün Filistin insanlığın ilk meselesi haline gelmiş ve dünyadaki tüm özgür insanlar Filistin halkının mazlumluğunun farkına varmışlardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, Lübnan, Filistin, Suriye, Irak ve Yemen'de oluşan direniş düşüncesinin baskılara direnmenin ve karşı çıkmanın tek yolu olduğunu söyledi.

Reisi, "Bugün Gazze savaşının kazananı Filistin, kaybedeni ise siyonist rejim ve müttefikleridir." ifadesini kullandı.

Reisi, "Dünyanın tüm özgür insanları, bugün toprağını ve kimliğini meşru bir şekilde savunan hareketi desteklemelidir. Siyonist işgalin devam etmesi onlara meşruiyet kazandırmaz. İşgalin devam etmesinin mülkiyet getirdiğini dünyada hangi hukuk sistemi kabul eder ki? Dolayısıyla bazılarının bu konuda siyonistleri desteklemesi şaşırtıcıdır" dedi.

Siyonist rejimin hem silah hem de mali açıdan ABD tarafından desteklendiğini belirten Reisi, bu rejimin sonuna yaklaştığını söyledi.

İLKHA

Yorum Yaz