matesis
dedas

Rektör Yılmaz: Gazze’nin direnişi insanlığın uyanışı için bir umut olacaktır

Bursa'da Gazze için düzenlenen destek eyleminde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Müslümanların izzetini Gazze ayağa kaldırmıştır. Gazze’nin direnişi bir anlamda insanlığın uyanışı için inşallah bir umut olacaktır." dedi.
  • 30.04.2024 20:12
Rektör Yılmaz: Gazze’nin direnişi insanlığın uyanışı için bir umut olacaktır

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde Filistin için yapılan eylemlerde polis şiddetine tepki amaçlı Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri destek verdi.

erleşke içerisinde yapılan yürüyüşün ardından çadır kuran öğrenciler, işgal rejimi zulmüne karşı Gazze dayanışması için 7 gün boyunca nöbet tutacaklarını açıkladı.

BUÜ Rektörlüğü önünde toplanan öğrencilere, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile akademik ve idari personel de destek verdi. Rektörlük önünde ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçen grup, yerleşke içinde Gazze'ye destek sloganları attı.

Yapılan yürüyüş ve gösteride bir konuşma yapan Rektör Yılmaz, özgürlüğün simgesi olduğunu söylenen Amerika’da üniversite eylemlerine yönelik polis şiddetine dikkat çekti.

"Müslümanlarını izzetini Gazze ayağa kaldırmıştır"

Yılmaz, "Müslümanlarını izzetini Gazze ayağa kaldırmıştır ve dünya düzeninin ne denli sahte ve iki yüzlü değerler manzumesine kurulu olduğunu 7 Ekim’den bu yana yürüyen bir süreç aşikar hale getirmiştir." dedi.

"Gazze’nin direnişi bir anlamda insanlığın uyanışı için inşallah bir umut olacaktır"

Prof. Dr. Yılmaz, "İkiyüzlülüğün en bariz örneklerinden birisi de bir üniversite rektörü olarak özgürlüğü yere göğe koyamayan Amerikan üniversitelerinin eylemlere gösterdiği o tepkiyi hep birlikte ibretle izledik. Bu haliyle bile Gazze’nin direnişi bir anlamda insanlığın uyanışı için inşallah bir umut olacaktır. Zafer elbette inananların olacaktır. Allah'ın vaadi bu yöndedir.  Allah, başta Gazze'deki Müslümanlar başta olmak üzere cümle Müslümanların yardımcısı olsun. Allah onları muzaffer kılsın." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz