matesis
dedas

Sakarya'dan Filistin'e destek açıklaması

Filistin'de siyonist işgal rejimine karşı başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonuna destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sakarya’da yatsı namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar Filistin’e destek olmak ve israilin saldırılarına tepki vermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
  • 08.10.2023 13:16
Sakarya'dan Filistin'e destek açıklaması

HÜDA PAR Sakarya İl Başkanlığı, Peygamber Sevdalıları Sakarya Temsilciliği, AGD, İHH, İkra-Der ve birçok STK temsilcisinin destek verdiği program, halkın yoğun katılımıyla Şerefiye Camii'nden Orhan Camii'ne yapılan yürüyüşle başladı.

Yürüyüşün ardından Orhan Camii önünde yapılan basın açıklamasını topluluk adına AGD Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın okudu.

Siyonist işgalcilerin her gün katliam ve asimile çalışmalarına devam ettiğini belirten Aydın, "On yıllardır dünyanın her yerinden Filistin'e gelerek, ben çalmazsam başka bir Yahudi çalacak, diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs'ün tarihi sokaklarında Filistinlilere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk sivil değil, milis kuvvettir." ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin attığı adımlarla normalleşme faaliyetlerinin Müslümanların aleyhine olduğuna değinen Aydın, "Katil israil bir yandan tüm dünyanın gözleri önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlere devam ederken diğer yandan İslam ülkeleri normalleşme adımları atmaktadır. Başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerin bu adımları atmaları, elinde binlerce Müslümanın kanı bulunan Netanyahu ile yapılan görüşmeler bizleri bu vebale ortak yapmaktadır. Büyük israil hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, uluslararası sularda 10 vatandaşımızı katleden israil ile normalleşmek, işlenen bütün suçlara fiilen ortak olmaktır. Eski ABD Başkanı Trump döneminde israilin başkentinin Kudüs olarak ilan edilmesi, yüzyılın anlaşması gibi özelde Filistin genelde ise İslam dünyasının aleyhine olan normalleşme çalışmaları başlatılmıştır. Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz. israilin başkenti ne Kudüs ne de Telaviv'dir. israilin başkenti cehennemin dibidir." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İptaş da yaptığı açıklamada, Filistin'e destek için bir araya geldiklerini ifade etti.

İptaş, "Bugün Sakarya'da Filistin, Mescid-i Aksa ve Aksa Tufanı Harekatı için bir araya geldik. HÜDA PAR olarak Filistin'e destek olmak için teşkilatlarımızla beraber biz de buradayız. Bugün Filistin'den bize müjdeli haberler geldi. Gelen haberler Filistin ve Aksa için bizlere umut aşıladı. Allah (Celle Celaluhu) Aksa'nın özgür olduğu gün yine ümmetin tüm renkleri olarak bizleri bir araya getirsin, o gün hep beraber zafer kutlamayı bizlere nasip etsin, israilin zulümlerinin sona erdiği günleri bizlere göstersin. Bizler buradan elimizden geldiğince desteğimizi göndermeye devam edeceğiz. Yanlarında olduğumuzu duyurmaya, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Özgür Filistin'de görüşmek üzere." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz