matesis
dedas

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Konya'da yad edildi

6-8 Ekim olayları sırasında PKK elemanları tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Konya'da düzenlenen programla anıldı.
  • 07.10.2023 17:12
Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Konya'da yad edildi

HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kolları, 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehid olan Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenledi.

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu da katıldı.

Sunuculuğunu Yahya Taş'ın yaptığı program okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, sinevizyon gösterimi ve Grup Davet sanatçılarının okudukları ilahi ve ezgilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nur Öğrük, "Onlar iyilik ve kötülük mücadelesinde iyiliğin, hak ve batıl mücadelesinde hakkın, güzellik ve çirkinlik mücadelesinde güzelliğin yanında yer alan bu asrın Habibi Neccar'larıydı." dedi.

"Onların bu masumiyeti, geçmiş mazlumiyetin bir tefsiri oldu"

Öğrük, "Onların bu muhkem ve kararlı çizgisi elbette bir takım karanlık mahfillerin de hedefi olmuş, bu çizgi birilerini daim olmak üzere hazımsızlığa mahkûm etmişti. Ve işte bu karanlık eller, iyiliğin ve yardımlaşmanın eli olan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katlettiler. Yasin Börü ve Arkadaşları, dökülen kanları ile tarihe yüce bir mesaj verdiler. Onlar davalarından geri durmadılar, ileri atıldılar ve şehadete kavuştular. Onların bu masumiyeti, geçmiş mazlumiyetin bir tefsiri oldu. Aziz, pak ve nurani kanları yeni bir dönemin kapısını açtı. Büyük ve yüce bir örneklik olarak gösterdikleri iyilik mücadelesi Hür Gençliğin meşalesi oldu. Yasin Börü ve arkadaşlarının taşıdığı misyon, bugün biz hür gençliğin omuzlarına yüklenmiş ağır bir vazifedir. Bu vazife, bizlere mücadele etmeyi iyilik ve adalet yolunda her türlü zorluğu göze almayı farz kılmıştır. Bizler de bu farzın gereği olarak içerisinde yaşadığımız toplumda halka karşı hizmet sorumluluğumuzu yerine getirmek, iyilikleri çoğaltmak ve kötülüklere set olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah." dedi.

"Bu mücadele doğrular ile eğrilerin mücadelesidir"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu ise, 6-8 Ekim'deki saldırıların altında yatan nedenlere dikkat çekti.

Emiroğlu, "Bu kardeşlerimiz mazlumlara muhtaçlara et dağıtırken hunharca katledildiler. Bu katliamın tek bir sebebi var; o da bölgedeki dindar dinamiği bertaraf etmek. Bölgede yükselen İslami sesi kesmek, ayağa kalkan direnişi bertaraf etmek… tek dertleri buydu. Elhamdülillah bu tuzakları tutmadı ve inşallah bundan sonra da tutmayacaktır. Sözün özü şudur; bu, bir hak batıl mücadelesidir, bu mücadele doğrular ile eğrilerin mücadelesidir. Elhamdülillah biz bu mücadelede dün de hakkın yanındaydık bugün de hakkın yanındayız, inşallah yarın da hakkın yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"İnanç olmazsa 'ölüme sevdalanmak' tanımlanamaz"

Emiroğlu, "Nasıl yaşarsak öyle öleceğiz. İnanç olmazsa ölüme sevdalanmak ifade edilemez, tanımlanamaz. İnsan ölüme âşık olur mu? Olur… Niye? Çünkü ucunda daha güzel şeyler vardır. Allah bizi şehitsiz bırakmasın. Bir kez daha şehidlerimize rahmet diliyorum. Allah'u Teâlâ yakınlarına, ailelerine, camiamıza sabır ve metanet versin, bizi hakkı tutup ayağa kaldıranlardan eylesin, başımızı önümüze eğmesin, dünya ve ahirette mahcup etmesin." dedi.

Konuşmadan sonra program Grup Davet'in seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile Hazma Ödemiş'in okuduğu şiirle devam etti.

Program Hasan Ural'ın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA

Yorum Yaz