matesis
dedas

Siirt Üniversitesi öğrencileri, işgalci barbarlığına karşı durma çağrısında bulundu

Tüm Türkiye'deki birçok üniversite gibi Siirt Üniversitesi öğrencileri de ABD'de Gazze eylemlerine katılan öğrencilere polisin orantısız güç uygulamasını şiddetle kınadı.
  • 03.05.2024 17:26
Siirt Üniversitesi öğrencileri, işgalci barbarlığına karşı durma çağrısında bulundu

Siirt Üniversitesi öğrencileri, ABD ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde bulunan cami önünde toplanan grup, basın açıklamasının ardından rektörlük binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına Siirt Üniversite Rektörü Nihat Şındak, ademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Cuma namazının ardından Kezer Kampüsünde bulunan cami önünde toplanan kalabalık İngilizce ve Türkçe basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Resul Sabri Şengöz, "209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin işgalci barbarlar tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır." dedi.

Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak Filistin halkının yanında olmak ve siyonist işgal çetesinin zulmüne karşı seslerini duyurmak amacıyla eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

"Uluslararası örgütler, israilin vahşetini görmezden gelerek sessiz kalmıştır"

ABD genelindeki üniversitelerde başlatılan Filistin eylemlerine selam yolladıklarını belirten Resul Sabri Şengöz, "İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın, rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan israil olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan israil barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır." dedi.

SAYSTOP hareketinin israilin Filistin'e yönelik saldırılarına ve zulmüne karşı bir tepki olarak ortaya çıktığına dikkat çeken öğrenciler, bu tür eylemlere katılımın ve ses vermenin önemi dikkat çekti.

Siirt Üniversitesi toplulukları ve öğrencileri olarak diğer üniversitelerin öğrencileriyle dayanışma içinde olduklarını ve Filistin halkının çığlıklarına kulak verdiklerini ifade eden üniversite öğrencileri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Öğrencilerin SAYSTOP eylemlerine katılımın önemi ve ses verme çağrısı:

Siyonistl barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerine ses verme çağrısında bulunan Şengöz, "ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu, derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize Siirt Üniversitesi toplulukları, Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak Filistinlilerin çığlıklarına kulak veren İngiltere’nin Oxford Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenleri bu eylemlere sese vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz