matesis
dedas

Şırnak’ta düzenlenen Siyer Yarışması'nda binlerce kişi ter döktü

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması Şırnak’ta da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
  • 11.02.2024 15:52
Şırnak’ta düzenlenen Siyer Yarışması'nda binlerce kişi ter döktü

Şırnak merkez ile birlikte 75 noktada gerçekleştirilen yarışmaya, 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi katılım sağladı.

Aylar öncesinden kayıtlar alınarak, sınav için yoğun çalışmalar yürütüldü.

Yapılan çalışmalar altı bin 500 kişi yarışmaya katılmak için kayıt yaptırdı.

Yoğun çalışma ve hazırlıkların ardından bugün vatandaşların katılımıyla yarışma gerçekleştirildi.

Yapılan yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Şırnak İl koordinatörü Abdullah Kurami, "Peygamber Sevdalıları olarak her yıl düzenlenen O’nu Oku ve O’nu yaşa temalı Peygamberimizin hayatı ile ilgili Siyer yarışmasını bu sene de elhamdülillah hakkıyla tamamladık." dedi.

Peygamber Sevdalıları Şırnak İl koordinatörü Abdullah Kurami

Kurami, "4 aya yakındır gönüllülerimizle beraber Şırnak il ve ilçelerinde okulları dolaşarak Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitaplarımızı dağıttık. Yoğun bir çalışma ile bu güne kadar Şırnak geneli altı bin 500 kaydımız oldu. Başta Mülki İdare amirleri, İl Milli Eğitim Müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile beraber öğretmenlere de  katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Siyer yarışmasını yapmamızın gayesi  öğrencilerin, halkın, daha çok gençlerimizin Peygamberimizin hayatını öğrenme, yaşantısını topluma empoze etmektir. Peygamberimizin hayatını ve ahlakını yaşatmaktır." şeklinde konuştu. 

İLKHA

Yorum Yaz