tatlidede

Son 29 Mart 2021 Korona Risk Haritasından Sonra Okullar Kapanacak mı? Okullar Ne Olacak?

29 Mart Pazartesi yani dün gerçekleşen kabine toplantısından sonra yin korona iller bazında risk haritası yayınlandı. Çoğu il kırmızı oldu. Peki okullar kapanacak mı? Kırmızı illerde eğitim nasıl olacak? Veliler ve öğrenciler "Okullar ne olacak" diyor. Okullar ile ilgili son durum nedir?
  • 30.03.2021 14:39
Son 29 Mart 2021 Korona Risk Haritasından Sonra Okullar Kapanacak mı? Okullar Ne Olacak?

"Okullar kapanacak mı, Ne olacak?" sorusu yayınlanan risk haritası sonrasında velilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Kademeli olarak başlatılan okullarda yüz yüze eğitimin durumu için MEB'ten açıklama geldi. MEB, kırmızı renkli illerdeki okullarda eğitimin daha önce açıklanmış olan kriterlere göre devam edeceğini duyurdu.

Güncellenen risk haritası ile birlikte yeni tedbir kararlarının açıklanmasının ardından gözler MEB’e çevrilmişti. MEB’den yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili beklenen açıklama geldi.

OKULLAR KAPANACAK MI?

MEB'in açıklamasında “Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

  • Eğitimde ‘yerinde karar' uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir.

KIRMIZI RENKLİ İLLERDE OKULLAR NE OLACAK?

  • Bu kapsamda tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir.
  •  
  • Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır.
  • Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.
  • Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.
  • 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.
  • Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir.
  • Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

MEB'in açıklamasında yüz yüze eğitime katılımda son sözün velide olduğu bir kez daha vurgulandı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.

Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir."

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, okulların durumu da belli oldu. Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim sürecek.

Kırmızı renkle gösterilen çok yüksek, turuncu renkle gösterilen yüksek riskli illerde, 8.sınıf hariç ortaokullar ve 12.sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak.

DAHA ÖNCE ALINAN KARARLAR NELER?

Düşük ve orta riskli illerde;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki (2) gün,

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Yorum Yaz