matesis
dedas

Umut Kervanı 2023 yılında Van’da 3 bin 544 aileye ulaştı

Umut Kervanı Van Derneği, 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre, son bir yılda toplam 3 bin 544 ihtiyaç sahibi aileye 2 milyon 21 bin 471 TL’lik yardım sağladı.
  • 30.01.2024 10:56
Umut Kervanı 2023 yılında Van’da 3 bin 544 aileye ulaştı

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardım çalışmalarıyla muhtaçlara umut olan Umut Kervanı, 2023 yılında da binlerce aileye ulaştı. İhtiyaç durumuna göre belirlenen 3 bin 544 aileye, 2 milyon 21 bin 471 TL değerinde gıda, giyim, kömür ve nakdi destek gibi yardımlarda bulunuldu.

Hayırseverlerden aldıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak köprü görevi gören Umut Kervanı Van Derneği, 2023’te de yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere umut oldu.

Faaliyet raporunu okuyan Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Faaliyet raporumuzdan bahsetmeden önce, 7 Ekim’den bu yana 100 günü aşkın bir süredir işgal rejiminin, ABD ve batı desteğiyle gerçekleştirdiği soykırıma, katliama ve ambargoya karşı izzetlice ve şereflice direnen Filistin direnişini destekleyip, her zaman onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Yola çıktığımız 2011 yılından itibaren mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkânları oluşturmaya, toplumdaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverler ile muhtaçlar arasında umut olmaya, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Ayrım gözetmeksizin her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermek için çabaladık”

Hiçbir ayrım gözetmeden tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çabaladıklarını belirten Vatan, “Geçtiğimiz 2023 yılında projelerimiz kapsamında ve birçok alanda hayırlı hizmetlerde bulunduk. Hiç kuşkusuz bu çalışmalarımızın asıl aktörleri olan hayırseverlerimiz ile bu yardımları gerçekleştirdik. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermek için çabaladık. Başta yetimler olmak üzere tüm muhtaçlara kol kanat gererek şefkatle üzerlerine titremek, toplumun en çok ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçlar olan gıda, giyim, tıbbi malzeme araç ve gereçleri, barınma, yakacak, ev eşyası ve bunun gibi ihtiyaçları karşılamak öncelikli hedefimiz olmuştur. Bununla beraber sosyal ve kültürel projeler ile mağdur ve mazlumları sevindirmek için etkinlikler ve programlar tertiplemek, toplumda kaliteli bireylerin yetişmesi için eğitim hizmetlerine destek vererek sağlıklı bir nesil yetişmesi için örgün eğitimde okuyan öğrencilerimiz ve medrese talebesi olan öğrencilerimize desteklerimizi sunduk.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerimize umut olduk ve olmaya devam edeceğiz”

Vatan, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirerek, “Deneğimiz yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da ülkelerindeki savaşlardan, sel ve deprem gibi doğal afetler, kıtlık ve imkansızlıklardan dolayı mağdur olmuş, yardıma muhtaç, mazlum, biçare olanlara şefkat elini uzatarak sıkıntılarına umut olmaya çalıştık. Özellikle İslam coğrafyasında yürekleri dağlayan manzaralar karşısında ümmet olma bilinciyle hayırseverlerimiz bu zulme ve çaresizliğe sessiz kalmayarak ellerinden gelen her türlü imkânlarını kardeşleri için seferber ettiler ve bizlerde Umut Kervanı olarak yardımları yerine ulaştırmanın sevincini yaşadık. Özelde Türkiye, genelde ise başta Filistin olmak üzere Afrika ülkelerinin birçoğunda, Arakan’da, Nepal’de, Filipinler’de, Afganistan’da, Suriye’de, Bangladeş’te ve Doğu Türkistan’da kardeşlerimize umut olduk ve olmaya devam edeceğiz. Buralarda gıda yardımı, giyim yardımı, tıbbi malzemeler, hijyen ve temizlik malzemesi, su kuyuları, katarakt ameliyatları, kurban çalışması, adak ve akika kurbanlarının kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, Kur’an-ı Kerim dağıtımı ve diğer insani yardımları ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Hayırseverlerimizin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var”

İyilik kervanının devam edebilmesi için hayırseverlere seslenen Vatan, “İnancımızda insanlara değer veren, onu yaşatan ve çevresine karşı duyarlı kılan 'Komşusu açken kendisi tok olan bizden değildir. Kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe kâmil mümin olamazsın- ve Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler, vücudun bir azası acı duyarsa tüm vücut acı duyar' anlayışlarını veren dinimiz ne güzel dindir. Bu düsturlar çerçevesinde kardeşlerine el atmak isteyen hayırseverlerimiz için toplumla kaynaşan mağdur ve muhtaçları tespit eden hayır kurumları büyük nimettirler. Bu nimeti fırsata çevirerek hayır kurumu dernek ve vakıflarımızla ihtiyaç sahiplerine ulaşalım. Hep birlikte fakir ile zengin arasında gönül köprüleri inşa edelim. Umut Kervanı ailesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Bu sebeple bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızda hayra vesile olan hayırseverlerimize ve hayırseverlerimizden gelen yardımları da fedakârlık ve ihlâsla muhtaçlara ulaştıran tüm üye ve gönüllü bacı ve kardeşlerimize teşekkür eder Rabbimizden kendilerine kat kat ecir vermesini dilerim. İyilik Kervanı olarak çıktığımız bu yolda daha fazla ihtiyaç sahibi biçare insana umut olmak ve yaralarına merhem sürmek için hayırseverlerimizin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.” diye konuştu.

3 bin 544 aileye 2 milyon 21 bin 471 TL’lik yardım

Son bir yılda yapılan yardımlara ilişkin verileri paylaşan Vatan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bin 493 aileye 795 bin 351 TL’lik gıda, 140 aileye 78 bin TL’lik giyim, 368 aileye 349 bin TL’lik nakdi yardımı sizlerin aracılığıyla ulaştırdık. Bin 249 ailemize ise 225 bin 880 TL değerinde kırmızı et, 100 aileye 15 bin TL değerinde beyaz et ulaştırdık. 30 aileye 34 bin 900 TL’lik yakacak odun ve kömür, 30 ailemize 30 bin TL değerinde sıcak yemek, 133 aileye 13 bin 300 TL değerinde Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere bayram şekeri ulaştırdık. Bir ailemize ise hayırseverlerin aracılığıyla 480 bin TL değerinde yeni bir ev yaptırdık. 2023 yılında toplamda 3 bin 544 aileye 2 milyon 21 bin 471 TL yardım ulaştırdık. Allah nasip ederse biz yardımlarımıza 2024 yılında da devam edeceğiz. Şu an kış mevsimindeyiz, başta giyim ve yakacak olmak kaydıyla gıda, kırmızı et, sıcak ekmek ve tüm diğer yardımları inşallah sizlerin aracılığıyla mazlum ailelere ulaştırmayı düşünüyoruz.”

İLKHA

Yorum Yaz